Iulian Manea a scris:
Cred ca va inselati.
Deci, instalatia de alimentare cu agent termic nu mai intra in proprietatea sa si nu mai are obligatia intretinerii ei,
Cred ca orice instanta va adopta punctul meu de vedere.
Mda...interesanta abordare de strategie,dar,neintemeiata
Sa o luam cu inceputul Utilizatorul domiciliaza intr-un condominiu care
beneficiaza din constructie de alimentare agent termic din sistem centralizat,instalatia aferenta reprezentand parte comuna,a carei intretinere si reparatie intra in responsabilitatea asociatiei de proprietari care are obligatia sa recupereze c/v reparatii prin repartizare tuturor proprietarilor in raport de cota indiviza
Cu scopul materializarii interesului propriu posibil pentru cresterea confortului termic,proprietarul ia initiativa si desfasoara demersurile pentru debransare de la instalatia de alimentare cu agent termic a condominiului
Debransarea de la sistemul centralizat de alimentare cu agent termic reprezinta o facilitate permisa proprietarilor in anumite localitati,in ultima perioada,atat regiile furnizoare cat si consiliile locale emitand decizii/hotarari prin care sunt interzise debransarile de la sistemul centralizat cu alimentare agent termic -datorita deficientelor cauzate la sistemul centralizat si la nivel de condominiu privind circulatia agentului termic
Aspectul ca proprietarul a inteles din proprie initiativa si pentru considerente personale sa renunte la alimentarea cu agent termic din sistem centralizat,nu il exonereaza de responsabilitatea suportarii costurilor de intretinere parti comune
Este situatie similara aceleia in care proprietarii detinatori de centrala termica-unii dintre proprietari ,practica modificari la nivelul instalatiei generale parte comuna din condominiu apreciind ca daca dansii nu mai sunt deserviti de respectiva instalatie,au dreptul sa o indeparteze din proprietate
Aprecierea apartinand detinatorilor de CT ca sunt scutiti de responsabilitatea achitarii cote parti comune este eronata neintemeiata
Cunosc situatii in care proprietari detinatori de CT cu scopul obtinerii scutirii de la plata cotelor parte comuna ,urmare a diferendelor la nivelul condominului au ajuns sa promoveze actiuni in justitie,in final beneficiind de solutie defavorabile