avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reparatii subsol
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reparatii subsol

buna seara
am centrala termica si bransament individual la apa rece si locuiesc la parter intr-un bloc cu 4 etaje
ceilalti proprietari sau hotarat acum sa repare coloanele de caldura la subsol in toatalitate
sunt obligat sa particip cu bani la aceste reparatii?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 10:56, 30 Septembrie 2012
HG 1588/2007 Art. 32 (3) Nici un proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de Ia obligatia de a contribui Ia plata cheltuielilor comune, ca urmare a renutarii Ia folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta ori in alte situatii
.

Da, trebuie sa contribuiti la toate reparatiile pentru partea comuna.
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2012
ContSters241232, utilizator
Instalatia de alimentare cu agent termic din condominiu reprezinta parte comuna,a carei intretinere si reparatie intra in responsabilitatea asociatiei de proprietari care repartizeaza cota tuturor proprietarilor in raport de cota indiviza
Cred ca va inselati.

@brinzadanut in momentul in care si-a pus centrala de apartament a avut acordul asociatiei de proprietari in acest sens. Deci, instalatia de alimentare cu agent termic nu mai intra in proprietatea sa si nu mai are obligatia intretinerii ei, chiar daca s-ar putea sa treaca prin apartamentul sau.

In acest context consider ca este absurd sa i se ceara sa plateasca reparatia instalatiei aflata la subsol. Cred ca orice instanta va adopta punctul meu de vedere.
Nu este absurd tocmai prin art.32(3) citat mai sus.
Proprietarii sunt obligati sa participe in continuare la orice cheltuiala legata de o parte din proprietatea comuna la care renunta din proprie vointa.

Cand si-a pus centrala, asociatia a fost de acord cu montarea acesteia, dar in mod sigur nu s-au inteles asupra acestei chestiuni ivite acum.

Utilizatorul nu si-a vandut cota-parte indiviza de proprietate si fiind in continuare a lui, trebuie sa suporte toate obligatiile de proprietar, dar si drepturile, evident.
Iulian Manea a scris:

Cred ca va inselati.
Deci, instalatia de alimentare cu agent termic nu mai intra in proprietatea sa si nu mai are obligatia intretinerii ei,
Cred ca orice instanta va adopta punctul meu de vedere.

Mda...interesanta abordare de strategie,dar,neintemeiata
Sa o luam cu inceputul Utilizatorul domiciliaza intr-un condominiu care beneficiaza din constructie de alimentare agent termic din sistem centralizat,instalatia aferenta reprezentand parte comuna,a carei intretinere si reparatie intra in responsabilitatea asociatiei de proprietari care are obligatia sa recupereze c/v reparatii prin repartizare tuturor proprietarilor in raport de cota indiviza
Cu scopul materializarii interesului propriu posibil pentru cresterea confortului termic,proprietarul ia initiativa si desfasoara demersurile pentru debransare de la instalatia de alimentare cu agent termic a condominiului
Debransarea de la sistemul centralizat de alimentare cu agent termic reprezinta o facilitate permisa proprietarilor in anumite localitati,in ultima perioada,atat regiile furnizoare cat si consiliile locale emitand decizii/hotarari prin care sunt interzise debransarile de la sistemul centralizat cu alimentare agent termic -datorita deficientelor cauzate la sistemul centralizat si la nivel de condominiu privind circulatia agentului termic
Aspectul ca proprietarul a inteles din proprie initiativa si pentru considerente personale sa renunte la alimentarea cu agent termic din sistem centralizat,nu il exonereaza de responsabilitatea suportarii costurilor de intretinere parti comune
Este situatie similara aceleia in care proprietarii detinatori de centrala termica-unii dintre proprietari ,practica modificari la nivelul instalatiei generale parte comuna din condominiu apreciind ca daca dansii nu mai sunt deserviti de respectiva instalatie,au dreptul sa o indeparteze din proprietate
Aprecierea apartinand detinatorilor de CT ca sunt scutiti de responsabilitatea achitarii cote parti comune este eronata neintemeiata
Cunosc situatii in care proprietari detinatori de CT cu scopul obtinerii scutirii de la plata cotelor parte comuna ,urmare a diferendelor la nivelul condominului au ajuns sa promoveze actiuni in justitie,in final beneficiind de solutie defavorabile

Alte discuții în legătură

E parte comuna sau nu? minu78 minu78 Va rog sa ma ajutati daca se poate. Dar mai intai trebuie sa expun problema pt a se intelege despre ce este vorba. \" In asociatia de proprietari suntem 10 ... (vezi toată discuția)
Reparatii coloane apa calda / caldura silviu1975 silviu1975 As dori sa va supun atentiei urmatoarea situatie aparuta in cadrul Asociatiei noastre (12 apartamente cu CT proprie; 6 apartamente alimentate de la sistemul ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor cu intretinerea si reparatiile instalatiilor de termoficare PracticMan PracticMan Buna ziua, Solicit ajutorul dumneavoastra datorita unei dispute pe care o am cu Asociatia de Proprietari pe tema repartizarii cheltuielilor pentru ... (vezi toată discuția)