avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Arestare preventiva pentru 29 de zile- schimbare ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Arestare preventiva pentru 29 de zile- schimbare declaratie dupa recunoastere?

Sotul meu e cercetat pt conplicitate la delapidare si luare de mita...el a fost paznic la o firma privata si si de acolo sa furat ceva .Cand ia prins el a dat declaratie si a recunoscut fapta in prezenta unui avocat si pe perioada cercetarilor ia fost emis mandat de 29 de zile..acum pe 5 ar trebui sa expire mandatul..in toata perioada asta pe el nu ia mai audiat nimeni si nu i sa mai luat nici o declaratie..acum avocatul la sfatuit sasi schimbe declaratia ca altfel cica ii prelungeste mandatul..Se poate intampla asta daca nusi schimba declaratia? Lam intrbat pe avocat cum sa scapam de acuzatia de luare de mita si mia zis ca nu se poate.. ca eu din cate am auzit se aplica luarea de mita in cazul functionarilor publici si la el nui cazul ca el era la firma privata..sotul meu nu are nici o fapta anterioara nici macar o amenda nu a luat in viata lui are cazierul curat..acum eu nu stiu ca avocatul nostru ma cam speriat cand mia zis ca o sai dea 5 ani si nici sa nu ma gandesc ca scapa cu suspendare..Ce pot face? Sa schimb avocatul?
Cel mai recent răspuns: carmenbr , utilizator 21:28, 2 Octombrie 2012
Parerea mea, evident rezultata din putinele date pe care le ati oferit, este aceea ca schimbarea declaratiei nu aduce decat o lipsa de credibilitate pentru el si ii inrautateste situatia. prelungirea mandatului va avea in vedere daca s au schimbat temeiurile ce au fost avute in vedere la luarea masurii arestarii, ori schimbarea declaratiei nu inseamna schimbarea temeiurilor.....
chestia e cam încurcată : SCHIMBAȚI urgent avocatul ! Se poate ieși din situația complicată cu un BUN avocat specialist în domeniul PENAL.
Nu sa schimbat nimic in acel dosar din cate stiu sa stabilit prejudiciu si sant retinuti toti cei care au fost inplicati..inca o intrebare va rog Daca mandatul expira pe data de 5 octombrie, cu cate zile inainte se poate afla daca se da prelungire la mandat?
Multumesc frumos pt raspuns
cu max 3 zile inainte de expirarea mandatului,archetul face cererea de prelungire. Din pacate, exista varianta sa ii prelungeasca pe 60 zile. Cam asta este practica. Dar, incercati si alte variante.... liberare provizorie sub control judiciar.... Iar daca tot a mers pe recunoastere, sa mearga pe procedura prevazuta de art. 320 ind 1 Cod pr penala. Si, in situatia in care nu are antecedente penale, poate pleca acasadupa invocarea acestui articol.
multumesc frumos pt raspunsuri

Alte discuții în legătură

Se poate prelungii arestul preventiv fara noi probe? minimiri minimiri este vb de un dosar de frada infomatica,iar procurorul a cerut prelungirea mandatului de arestare preventica pe motiv ca nu a avut timp sa puna probe dat fiind ... (vezi toată discuția)
Arestarea preventiva floare-albastra floare-albastra inftactiune: luare de mita durata arest preventiv: 24 h + 29 zile + 60 zile intrebare: pe 10 sept. expira si cele 60 zile, se mai prelungeste mandatul de ... (vezi toată discuția)
Arestarea inculpatului in cursul urmaririi penale andrejuly andrejuly buna ziua! ma numesc Andreea Agape,sunt noua pe acest forum si totodata proaspata absolventa a unei facultati de drept care vrea sa dea examen de admirere in ... (vezi toată discuția)