avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Arestare preventiva pentru 29 de zile- schimbare ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Arestare preventiva pentru 29 de zile- schimbare declaratie dupa recunoastere?

Sotul meu e cercetat pt conplicitate la delapidare si luare de mita...el a fost paznic la o firma privata si si de acolo sa furat ceva .Cand ia prins el a dat declaratie si a recunoscut fapta in prezenta unui avocat si pe perioada cercetarilor ia fost emis mandat de 29 de zile..acum pe 5 ar trebui sa expire mandatul..in toata perioada asta pe el nu ia mai audiat nimeni si nu i sa mai luat nici o declaratie..acum avocatul la sfatuit sasi schimbe declaratia ca altfel cica ii prelungeste mandatul..Se poate intampla asta daca nusi schimba declaratia? Lam intrbat pe avocat cum sa scapam de acuzatia de luare de mita si mia zis ca nu se poate.. ca eu din cate am auzit se aplica luarea de mita in cazul functionarilor publici si la el nui cazul ca el era la firma privata..sotul meu nu are nici o fapta anterioara nici macar o amenda nu a luat in viata lui are cazierul curat..acum eu nu stiu ca avocatul nostru ma cam speriat cand mia zis ca o sai dea 5 ani si nici sa nu ma gandesc ca scapa cu suspendare..Ce pot face? Sa schimb avocatul?
Cel mai recent răspuns: carmenbr , utilizator 21:28, 2 Octombrie 2012
Nu cred ca instanta va fi impresionata de astfel de argumente.
Lasati avocatul sa isi faca treaba asa cum poate.

E posibil sa iasa din arest dar ceva mai incolo si nu acum, in functie de mai multe aspecte.
:( maine merge in instanta pt.. prelungirea duratei arestării preventive dispuse în cursul urmăririi penale (art. 156 şi următoarele C.p.p.)

Ce inseamna mai exact acest articol 156 ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate prelungii arestul preventiv fara noi probe? minimiri minimiri este vb de un dosar de frada infomatica,iar procurorul a cerut prelungirea mandatului de arestare preventica pe motiv ca nu a avut timp sa puna probe dat fiind ... (vezi toată discuția)
Arestarea preventiva floare-albastra floare-albastra inftactiune: luare de mita durata arest preventiv: 24 h + 29 zile + 60 zile intrebare: pe 10 sept. expira si cele 60 zile, se mai prelungeste mandatul de ... (vezi toată discuția)
Arestarea inculpatului in cursul urmaririi penale andrejuly andrejuly buna ziua! ma numesc Andreea Agape,sunt noua pe acest forum si totodata proaspata absolventa a unei facultati de drept care vrea sa dea examen de admirere in ... (vezi toată discuția)