avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Refuzul bancilor de a inchide la cererea clientului un ...
Discuție deschisă în Executare silită

Refuzul bancilor de a inchide la cererea clientului un cont pe care a fost infiintata o poprire

Salutare,

As dori sa stiu prin ce argumente legale se justifica refuzul tuturor bancilor de a inchide la cererea clientului un cont pe care a fost infiintata o poprire.
Conform Art. 452. - C.proc.civ "Sunt supuse executării silite prin poprire sumele de bani, titlurile de valoare sau alte bunuri mobile incorporale urmăribile datorate debitorului de o a treia persoană sau pe care aceasta i le va datora în viitor în temeiul unor raporturi juridice existente."
Aceste raporturi juridice existente sunt nascute si exercitare in baza contractului de cont bancar curent care de regula se incheie pe durata nedeterminata. Acest raport juridic se poate stinge in cazul denuntarii unilaterale a acestui contract de catre client. Aceasta ultima afirmatie este conform Art. 2.188 Cod Civil. - "În cazul în care contractul de cont bancar curent este încheiat pe durată nedeterminată, oricare dintre părţi poate să denunţe contractul de cont curent, cu respectarea unui termen de preaviz de 15 zile, dacă din contract sau din uzanţe nu rezultă un alt termen, sub sancţiunea de daune-interese. "
Avand in vedere cele de mai sus, care ar putea fi justificarea legala la acest refuz ?
Cine poate obliga un client sa tina un cont deschis si sa plateasca comisioane chiar daca nu mai face tranzactii prin acesta ?
Cel mai recent răspuns: Ceausescu Liliana - Birou de Mediator , Mediator 00:27, 29 Septembrie 2012
Cititi cu atentie contractul semnat la deschiderea contului cat si Conditiile Generale de Afaceri ale bancii respective, semnate tot de catre dvs.
In "topul acesta de hartie", pe care de obicei nu il citeste nimeni atunci cand deschide un cont, sunt si clauze de genul: "In situatiile in care s-a impus o procedura de poprire/blocare asupra fondurilor Clientului printr-o decizie a unui organism competent, Banca este indreptatita sa nu execute ordinele Clientului".
Pe ultima pagina acestui "top" se regaseste si formula: Prin prezenta, Clientul declara ca accepta in mod expres prevederile prezentelor C.G.A., confirmand prin semnatura de mai jos.

Daca asa este si in cazul dvs. atunci nu prea sunt sanse decat in instanta, cu un avocat bun bineinteles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal? ContSters22096 ContSters22096 unul dintre salariatii unui sc este debitor al unei banci. sc i-a virat angajatului un avans intr-un cont pentru efectuarea unei deplasari in interes de ... (vezi toată discuția)
Poprire conturi inloveianca inloveianca am si eu o intrebare.tatal meu are datorie la 3 banci respectiv credit euro bank,brd si raiffeisen bank.pe cele de la brd si raiffeisen bank le-au preluat cei ... (vezi toată discuția)
Sunt șofer pe camion pe comunitatea europeana. de la banca am ... IlieEnea IlieEnea Sunt șofer pe camion pe comunitatea europeana. De la banca am fost anunțat ca mi sa pus poprire pe diurna în euro pe care o primesc pentru deplasările în ... (vezi toată discuția)