Doresc sa va relatez un caz legat de modul de lichidare a unui contract de munca,
Cu o luna in urma am facut cerere de CO pentru o saptamana. Cererea mi-a fost aprobata, dar cu o zi inainte ca eu sa plec in concediu patronul meu imi spune ca nu imi da voie sa plec, iar daca plec, plec pe raspunderea mea, fara sa mi se faca in scris rechemare din CO.
Bineinteles ca eu nu aveam cum sa imi aman acest concediu si drept urmare patronul mi-a spus ca nu are rost sa ma reintorc la ei pentru ca vom face lichidarea.
Oricum este imposibil sa lucrez cu asemenea oameni, dar pana imi gasesc ceva de lucru doresc sa stiu daca pot obtine de la ei lichidarea cu indemnizatie de somaj si care este articolul din Codul Muncii.
Temeiurile de drept ale incetarii raportului de munca care va da posbilitatea sa beneficiati de somaj sunt :
a) incetarea raportului de munca în temeiul art. 56 lit. b), d), e), g) şi i), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 95 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile şi completarile ulterioare;
b) incetarea raportului de munca la initiativa angajatorului, prin notificare scrisa, în temeiul art. 31 alin. (3) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile şi completarile ulterioare;
...
Acestea sunt prevazute in art.5 din HG nr.174/2002 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002.
Codul muncii
marietaciolan
buna ziua,va rog sa ma sfatuiti ce sa mai fac ,sotul meu lucreaza la o firma de constructii si nu mai pre au de lucru ,la mica intelegere intre el si director ... (vezi toată discuția)
Somaj
Alyna23aug
Buna seara!Am urmatoarea problema daca ma puteti ajuta: eu intentionez sa imi dau demisia de la actualul loc de munca si vroiam sa va intreb daca apoi pot ... (vezi toată discuția)