avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme de familie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme de familie

Pentru o succesiune exista o posibilitate de incheiere a unei procuri in care sotia decedatului accepta sa transfere toate drepturile asupra terenului detinut de cel decedat in favoarea fiului decedatului?

Ea fiind mama vitrega, iar terenul decedatului a fost primit de la fosta lui sotie- mama copilului, dupa deces, el fiind recasatorit.

Aceasta procura poate inlocui prezenta mamei vitrege la succesiune? Daca nu are nicio pretentie asupra terenului ?
Cel mai recent răspuns: Corina2112 , utilizator 21:41, 29 Septembrie 2012
Inlocuieste prezenta dansei numai daca in acea procura se specifica ca mandateaza pe cineva atat pentru a o reprezenta la succesiunea defunctului cat pentru cel de al doilea mandat cel in care fie cineva o reprezenta ulterior la partaj sau la semnarea unui act d donatie cu orivire la cota ce o detine din acel teren. De asemenea in acea procura trebuie sa mai fie cuprins i faptul ca tb desemnata persoana sa se ocupe si de cadastru si intabulare daca terenul nu este intabulat caci partajul si sau donatia nu se pit face fara intabulare .
Va multumesc! M-am lamurit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista următoarea speță : străbunicul meu, tatăl bunicii ... tcdcostinel tcdcostinel Exista următoarea speță : Străbunicul meu, tatăl bunicii mele, după moartea străbunicii ( anul 1974) s-a recăsătorit. Împreună cu noua soție, pe ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral urmat de vanzare -cumparare cristinaiasi cristinaiasi Buna ziua. Vroiam sa va intreb a cat parte din mostenire imi revine in urma vanzarii unui teren la tara in urmatorul caz: -parintii mei au divortat cand ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral (mostenire) Ra1n1234 Ra1n1234 As dori si eu daca se poate o parere despre o partajare a mostenirii intre frati. Povestea este urmatoarea: In anul 1950-1951 mama a detinut suprafata de ... (vezi toată discuția)