avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită boacana
Discuție deschisă în Executare silită

boacana

am vrut si eu sa fac un bine si am imprumutat o persoana cu niste bani luati din credit pe numele meu , am facut act notarial cum ca el se obliga sa imi achite imprumutul sub forma unei rate lunare (adica rata la credit :) ) , in acel act am explicitat ca neachitarea ratei lunare duce la executare iar persoana a intarziat momentan 2 luni (o dat criza in el :) )

As dori sa primesc niste sfaturi cum ar trebui sa procedez pe viitor daca va continua sa nu plateasca ... sincer nu vreau sa ii fac rau dar mai aproape e cojocul meu ...

Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Ahile75 , utilizator 22:09, 23 Ianuarie 2009
Singura problemă este să aveţi ce executa silit. Adică, debitorul dumneavoastră să aibă ceva bunuri în patrimoniu, pe lîngă datoriile pe care le are.

Poti sa-i faci executare silita pe baza contractului de la notariat. Adica sa mergi la un executor judiciar care in urma unor proceduri specifice ii va pune poprire pe conturi daca are conturi, apoi sechestru pe masina si chiar si pe casa, daca are, repet. Daca nu are nimic atunci e mai greu, poate doar sa il dai in judecata si sa-l oblige instanta sa-ti dea din salariul lui in citiva ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune instanta coplatitor laura-jurist laura-jurist buna ziua un coplatitor ( nu girant) care refuza sa isi indeplineasca obligatia de plata a unui credit, in solidar cu imprumutatul principal, poate fi ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit BabSi BabSi As dori sa aflu daca pentru neachitarea unui credit de nevoi personale, fara garantie, imprumutantului, care este angajat permanent si are un venit salarial ... (vezi toată discuția)
Prescriptie termen - contestatie executare vali70 vali70 In anul 2008 am luat un credit de la un IFN la care nu am platit decat 2 rate - nu am vrut sa mai platesc deoarece au marit rata si cand le-am cerut ... (vezi toată discuția)