Ce pot face in situatia in care ISC ,dupa ce am depus documentatia pentru aviz autorizatie de construire,imi solicita completarea acesteia cu o experiza a intregului imobil?(70 apartamente)
Lucrarea pe care eu trebuie sa o fac este de fapt aducerea la starea initiala a unui spatiu comercial ,proprietatea mea,adica refacerea unei parti dintr-un perete despartitor si a usii de acces din stada.Spatiul se afla la parterul imobilului cu 70 de apartamente si mai multe alte astfel de spatii la parter,iar peretele si usa au fost desfintate de fostul chirias,(ICRAL) pentru a face din doua astfel de spatii unul mai mare.Astazi eu doresc sa revin la starea initiala astfel incat acest spatiu sa poata functiona independent.Toate avizele sunt favorabile,dar solicitarea ISC mi se pare aberanta si abuziva.Nu modific nimic, nu afectez structura de rezistenta .Cum pot eu obliga locatarii sa-mi permita accesul in apartamentele lor (expertului in constructii)pentru expertiza?Imobilul este expertizat si incadrat in clasa de risc seismic.Va multumesc .
Solicitati in scris la ISC, sa precizeze articolul de lege care mentioneaza obligatia solicitantului de a prezenta o expertiza tehnica a intregului imobil, in conditiile in care dvs. solicitati aviz pentru autorizatie de constructie, la un singur spatiu (nu la toate cele 70 de apartamente din cvartal), iar in urma lucrarilor aferente se va ajunge la situatia intiala/ proiectul initial, a spatiului mentionat in cererea dvs.