matusa mea pensionara cu pensie de colectiv a decedat pe19 sept 2012 la varsta de 77 ani. nu fost niciodata in spital si nu a beneficiat de reteta gratuita sau compensata niciodata. Ce s-a intamplat cu cotizatia iei de atatia ani catre CAS? Si ea inainte sa moara a zis ca multe luni nu a ridicat pensia de la posta pt ca a pierdut buletinul si nu a vrut sa faca buletin nou. apoi l-a facut si luat pensia dar doar cu luna in curs. unde ma pot interesa ce s-a intamplat? Multumesc
Nu a beneficiat de reteta gratuita/compensata fie pentru ca nu a cerut, desi daca era cazul medicul trebuia sa o emita in urma unui control fara ca matusa sa o ceara, fie pentru ca medicul nu putea elibera o astfel de reteta (tratamentele administrate nu erau compensate) sau poate ca pur si simplu nu s-a prezentat la doctor. Pentru suma cotizata la CAS statul asigura o serie de servicii medicale gratuite, controale medicale, analize obligatorii si medicamente compensate, insa numai in masura in care asiguratul solicita aceste servicii.
Referitor la pensia, despre care credeti ca nu a fost incasata, consider ca mostenitorii ar trebui sa se adreseze direct casei de pensii pentru a lamuri situatia.
Legea 189/2000
osipov43
Buna ziua, sunt inginera pensionara.
Legat de facilitati Legea 189/2000;
Sunt posesoarea indemnizatiei din 2001, incadrandu-ma la art 1 c, dar, cu toate ca ... (vezi toată discuția)
Clexane
ralucadenisatoma
Bună seara,
Sunt însărcinată în 5 luni și fac injecțiile clexane. Luna aceasta când am fost la hematologie la spital, d-na doctor mi-a spus ca de ... (vezi toată discuția)