avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionara cu pensie de colectiv decedata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionara cu pensie de colectiv decedata

matusa mea pensionara cu pensie de colectiv a decedat pe19 sept 2012 la varsta de 77 ani. nu fost niciodata in spital si nu a beneficiat de reteta gratuita sau compensata niciodata. Ce s-a intamplat cu cotizatia iei de atatia ani catre CAS? Si ea inainte sa moara a zis ca multe luni nu a ridicat pensia de la posta pt ca a pierdut buletinul si nu a vrut sa faca buletin nou. apoi l-a facut si luat pensia dar doar cu luna in curs. unde ma pot interesa ce s-a intamplat? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alin Gon , Avocat 11:20, 30 Septembrie 2012
Nu a beneficiat de reteta gratuita/compensata fie pentru ca nu a cerut, desi daca era cazul medicul trebuia sa o emita in urma unui control fara ca matusa sa o ceara, fie pentru ca medicul nu putea elibera o astfel de reteta (tratamentele administrate nu erau compensate) sau poate ca pur si simplu nu s-a prezentat la doctor. Pentru suma cotizata la CAS statul asigura o serie de servicii medicale gratuite, controale medicale, analize obligatorii si medicamente compensate, insa numai in masura in care asiguratul solicita aceste servicii.
Referitor la pensia, despre care credeti ca nu a fost incasata, consider ca mostenitorii ar trebui sa se adreseze direct casei de pensii pentru a lamuri situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 189/2000 osipov43 osipov43 Buna ziua, sunt inginera pensionara. Legat de facilitati Legea 189/2000; Sunt posesoarea indemnizatiei din 2001, incadrandu-ma la art 1 c, dar, cu toate ca ... (vezi toată discuția)
Clexane ralucadenisatoma ralucadenisatoma Bună seara, Sunt însărcinată în 5 luni și fac injecțiile clexane. Luna aceasta când am fost la hematologie la spital, d-na doctor mi-a spus ca de ... (vezi toată discuția)
Nu pot sa am medic de familie ana gazdac ana gazdac Eu ca cetatean al Romaniei nu am dreprul in tara mea sa mm medic de familie si nici nu pot sa beneficiez de spitalizare gratuita si fara sa dau spaga la ... (vezi toată discuția)