avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

bunaziua este normal ca mama dupa ce a avut concediu medical vreo doua luni , cind a vrut sa se intoarca la servici a primit praviz precum vrea sa o dea afrara este normal acest lucru?Ea avind citeva zile concediu pt lunile care a lucrat anul acesta este posibil sa se presupuna cu preavizul multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:17, 30 Septembrie 2012
1. Daca angajatorul a hotarat desfiintarea locului de munca atunci o poate concedia cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si va putea beneficia de indemnizatie de somaj.

2. Inainte de data concedierii va beneficia de preaviz (perioada in care se va duce la munca in program normal).

3. - Zilele de concediu de odihna cuvenite si neefectuate se pot lua si in timpul preavizului fara ca acesta sa se suspende (prelungeasca).
- Zilele de concediu de odihna cuvenite si neefectuate la data incetarii raporturilor de munca se vor compensa in bani.
Interventie moderator:
:rtfm:
geniu:

1. Daca vreti ca noi sa intelegem ce doriti dvs. nu e bine sa deschideti un topic nopu pentru fiecare nelamurire pe aceeasi tema.

2. Intrati tot aici si folositi butonul "raspunde".

geniu a scris:
revin adica poate beneficia de zile de concediu de odihna pt lunile care a lucrat ? Dar se poate suprapune cu preavizul concediul de odihna este normal s-au se prelugeste preavizul dupa concediul de odihna multumesc mult

Raspunsul meu precedent va lamureste privitor la intrebarile dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna neefectuat in caz de demisie Kinga22 Kinga22 In cazul in care nu mi-am efectuat concediul de odihna nici din anul precedent si nici din anul curent si sunt in preaviz,la sfarsitul preavizului(din cate ... (vezi toată discuția)
Plata concediului de odihna pt luna ianuarie 2010 cristinutza_alexa cristinutza_alexa Luni o sa primesc decizia de desfiintare a postului, si o sa intru in preaviz de 15 zile, acest preaviz se va incheia in luna feb aprox in data de 15. Am ... (vezi toată discuția)
Demisie, concediu neefectuat noaghium noaghium N-am avut decat 5 zile concediu in 16 luni,mi-am dat demisia,primesc sau nu banii pe concediul neefectuat? (vezi toată discuția)