In cazul in care nu mi-am efectuat concediul de odihna nici din anul precedent si nici din anul curent si sunt in preaviz,la sfarsitul preavizului(din cate stiu eu) angajatorul este obligat sa imi plateasca acele zile de concediu.
Intrebarea mea este daca eu ca si angajat trebuie sa depun o cerere sau ceva in acest sens sau pur si simplu ei sunt obligati fara ca eu sa fac nimic in acest sens?
Nu trebuie sa depuneti cerere, plata concediului de odihna neefectuat la incetarea contractului de munca este un drept pe care angajotorul trebuie sa vi-l dea la plata ultimului salariu.
Normal nu trebuie sa faceti cerere dar daca angajatorul se face ca nu stie atunci faceti o cerere, cu numar de inregistrare, pentru compensarea in bani a concediului de odihna cuvenit si neefectuat la data incetarii raporturilor de munca.
Cum ar trebui sa formulez cererea de plata a concediului neefectuat la incetarea contractului?Si...va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa fac aceasta cerere doar daca nu imi primesc banii pe concediu sau ar fi bine sa o fac oricum?
Subsemnatul ........, fost salariata la S.C. .............., in functia de ................., avand in vedere dispozitiile art.146 alin.3 C.mun., solicit sa mi se compenseze in bani zilele de CO neefectuate ca urmare a incetarii c.i.m. la data de .......