avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul de odihna neefectuat in caz de demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul de odihna neefectuat in caz de demisie

In cazul in care nu mi-am efectuat concediul de odihna nici din anul precedent si nici din anul curent si sunt in preaviz,la sfarsitul preavizului(din cate stiu eu) angajatorul este obligat sa imi plateasca acele zile de concediu.
Intrebarea mea este daca eu ca si angajat trebuie sa depun o cerere sau ceva in acest sens sau pur si simplu ei sunt obligati fara ca eu sa fac nimic in acest sens?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:03, 9 Ianuarie 2020
Nu trebuie sa depuneti cerere, plata concediului de odihna neefectuat la incetarea contractului de munca este un drept pe care angajotorul trebuie sa vi-l dea la plata ultimului salariu.
Normal nu trebuie sa faceti cerere dar daca angajatorul se face ca nu stie atunci faceti o cerere, cu numar de inregistrare, pentru compensarea in bani a concediului de odihna cuvenit si neefectuat la data incetarii raporturilor de munca.
Puteti sa depuneti o cerere in acest sens.
Cum ar trebui sa formulez cererea de plata a concediului neefectuat la incetarea contractului?Si...va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa fac aceasta cerere doar daca nu imi primesc banii pe concediu sau ar fi bine sa o fac oricum?
Domunule Administrator/Director

Subsemnatul ........, fost salariata la S.C. .............., in functia de ................., avand in vedere dispozitiile art.146 alin.3 C.mun., solicit sa mi se compenseze in bani zilele de CO neefectuate ca urmare a incetarii c.i.m. la data de .......

data si semnatura

Faceti cererea si o depuneti la angajator.

Alte discuții în legătură

Drepturi co la expirare preaviz Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, In cazul in care a expirat preavizul de 20 zile ptr restructurare post, iar salariatul nu a solicitat concediul de odihna ptr perioada lucrata, i ... (vezi toată discuția)
Dreptul la plata zilelor de concediu odihna existente in contract in cazul demisie DELPH DELPH Buna Ziua, Doresc sa stiu in cazul in care mi-am incetat contractul de munca in 17 august 2015 dupa incheierea concediului de maternitate in care am ramas din ... (vezi toată discuția)
Dreptul la concediu de odihna ciprianst ciprianst Sunt angajata din luna Mai, iar acum de curand mi-am gasit un alt post la o alta firma. Am discutat in prealabil cu actualul angajator sa-i spun ca mi-am gasit ... (vezi toată discuția)