avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi salariale

buna seara. lucrez la o firma care are foarte multe datorii si cu salariile suntem in urma .daca imi dau demisia in baza art 79,alin.3/art.79,alin.8din legea 53/2003,si imi cer drepturile(salariile restante,banii pe concediu si garantia depusa de trei ani de zile) in instanta voi avea castig de cauza sau nu va rog spuneti-mi ce tebuie sa fac sa-mi recuperez drepturile
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:28, 1 Octombrie 2012
Daca situatia e asa cum o prezentati ati avea suces in instanta.
In prezent, demisia este reglementata de art.81 C.mun. ... În temeiul art. 81 alin. (8) din Codul muncii, salariatul poate demisiona fara preaviz în cazul încalcarii de catre angajator a obligaţiilor asumate prin contractul individual de munca.

Pentru neplata salariilor poate fi sesizat ITM-ul si/sau se poate promova o actiune in instanta impotriva angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz gabigurzu gabigurzu intentionez sa demisionez fara preaviz deoarece angajatorul nu respecta cim printre altele si plata salariilor . cum imi pot recupera drepturile salariale ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani de la firma andrushka2005 andrushka2005 Buna ziua, Lucrez la o firma de constructii metalice S.C. ......... S.A. si am salarii restante de primit din lunile Aprilie, Mai, Iunie, lichidare ... (vezi toată discuția)
Neplata salariu, oprire bun material in locul banilor miteak miteak Buna ziua, Lucrez la o firma care nu a mai platit salariile de 3 luni. Vreau sa-mi dau demisia si m-ar interesa daca pot opri laptop-ul cu conditia returnarii ... (vezi toată discuția)