avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Delegare sau detasare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Delegare sau detasare?

Buna ziua,

In opinia dvs., schimbarea locului muncii unui angajat
de la sediul social al SC la punctul de lucru al SC (aflat in alt judet),
constituie delegare sau detasare?

Multumesc!

p.s. eu am presupus ca este delegare, dar am fost contrazis de argumentul (destul de vechi, observ):
Prin angajator, in contextul normelor care reglementeaza detasarea, s-a aratat ca trebuie inteles atat o organizatie cu personalitate juridica, cat si unitatile componente ale unei centrale sau intreprinderi care au gestiune economica, dar sunt lipsite de personalitate juridica, precum: uzine, fabrici, exploatari, grupuri de santiere, sectii, santiere, ateliere etcC. Jornescu, T. Zega, Delegarea, detasarea si transferul, Editura Stiintifica si Enciclopedica, Bucuresti, 1979, pag.29.
Dvs. ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:55, 23 Ianuarie 2009
Delegarea presupune modificarea locului muncii cu păstrarea neschimbată a celorlalte elemente ale contractului de muncă.
Delegarea poate fi dispusă în cadrul aceleiaşi unităţi, la o unitate componentă, la o subunitate sau la o altă unitate.

Consider ca este vorba de delegare si nu detasare.
Multumesc pentru confirmare !:D

Dar detasarea poate fi dispusa in cadrul aceleiasi unitati, la o unitate componenta ? :-/
Detaşarea este actul prin care se dispune schimbarea temporară a locului de muncă, din dispoziţia angajatorului, la un alt angajator, în scopul executării unor lucrări în interesul acestuia. În mod excepţional, prin detaşare se poate modifica şi felul muncii, dar numai cu consimţământul scris al salariatului.
Întrucât se dispune în interesul angajatorului la care urmează să se efectueze, detaşarea presupune existenţa unui acord între cei doi angajatori implicaţi. Detaşarea poate fi dispusă numai în cadrul altei unităţi, care face o solicitare în acest sens către unitatea expeditoare. Prin urmare, nu este posibilă detaşarea în cadrul aceleiaşi unităţi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari cim / delegare, detasare patriciu25 patriciu25 Buna ziua. Activez intr-o institutie publica de cativa ani. La un moment dat, CIM a fost modificat temporar, pe o perioada de 6 luni, la elementele \\"felul ... (vezi toată discuția)
Delegare daniiel daniiel Salut! Am fost delegat de aproximativ 3 luni, in acelasi oras, la o alta societate. Daca delegarea se dispune in acelasi oras, pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Loc de munca vs locul muncii mihaela_1968 mihaela_1968 Buna seara! As dori o clarificare: cum pot schimba unilateral locul muncii? (ex: de la o sectie la alta, in cadrul aceleiasi firme, acelasi sediu) Delegarea ... (vezi toată discuția)