avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Delegare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Delegare

Salut!

Am fost delegat de aproximativ 3 luni, in acelasi oras, la o alta societate.

Daca delegarea se dispune in acelasi oras, pot beneficia de indemnizatia de delegare de 17 lei/zi?

Mentionez ca nu am clauza de mobilitate in contractul individual de munca, insa nu cunosc exact mentiunile din contractul colectiv de munca.

In Codul Muncii se specifica: "3. Delegarea poate fi dispusă fie în aceeaşi localitate, fie într-o altă localitate, în cadrul aceleiaşi unităţi, a unei subunităţi sau altei unităţi" , insa indemnizatia de delegare se plateste de angajator indiferent de situatie?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:00, 16 Februarie 2016
Conform art.44 (2) C.mun., salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

HG 1860/2006
art. 9
Persoana aflată în delegare sau detaşare într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea în care îşi are locul permanent de muncă primeşte o indemnizaţie zilnică de delegare sau de detaşare de 17 lei, indiferent de funcţia pe care o îndeplineşte şi de autoritatea sau instituţia publică în care îşi desfăşoară activitatea.
Conform HG 1860/2006, persoanele aflate in delegare in acelasi oras nu beneficiaza de indemnizatia zilnica de delegare?

Delegarea este dispusa intr-adevar in acelasi oras, dar la o distanta de aprox 12 km fata de compania in care imi desfasuram activitatea initial...
Delegarea poate fi dispusă fie în aceeaşi localitate, fie într-o altă localitate, în cadrul aceleiaşi unităţi, a unei subunităţi sau altei unităţi. (Vasile Val Popa, Dreptul muncii, Editura All Beck, Bucureşti, 2004, p. 93) .
am dreptul la indemnizatie de delegare?Multumesc!
Aveti dreptul la indemnizatia de delegare, daca sunt indeplinite conditiile prevazute de lege.z

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea indemnizatiei de delegare ypc ypc Sunt trimis in delegare in localitatea de domiciliu ; mentionez ca am viza de resedinta in alta localitate pe un an de zile , acolo si locuiesc de fapt cu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de delegare privind alegerile locale 2012 Jayr Jayr Buna! Pot beneficia de indemnizatia de delegare conform art.2 alin.(12) din Legea 67/2004, daca sunt functionar public in cadrul unei primarii (deci angajat) ... (vezi toată discuția)
Diurna gmys_id gmys_id Salut! as vrea sa stiu daca exista o limita minima de kilometri pentru acordarea diurnei (vezi toată discuția)