avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificari CIM / delegare, detasare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificari CIM / delegare, detasare

Buna ziua.

Activez intr-o institutie publica de cativa ani. La un moment dat, CIM a fost modificat temporar, pe o perioada de 6 luni, la elementele "felul muncii" si "salarizare", in temeiul art. 17, alin. 5, art. 41 alin. 3, lit. b), c) si e) din Codul Muncii. Astfel am trecut de pe un post de executie, pe unul de conducere, schimband compartimentul dar pastrand aceeasi adresa la care se afla departamentul din care am plecat.
Intrebarea mea este: daca modificarile mentionate vor inceta, fara innoire, poate angajatorul sa dispuna modificarea unilaterala a locului de munca prin detasare sau delegare? Mentionez ca institutia dispune de imobile la adrese diferite, cu activitati specifice.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:16, 19 Iunie 2015
1. Locul muncii poate fi modificat unilateral de către angajator prin delegarea sau detaşarea salariatului într-un alt loc de muncă decât cel prevăzut în contractul individual de muncă.

2. Delegarea poate fi dispusă în cadrul aceleiaşi unităţi, la o unitate componentă, la o subunitate sau la o altă unitate.

3. Detaşarea nu se poate efectua decât la un alt angajator.

.
Mai sintetic: poate angajatorul sa dispuna unilateral delegarea sau detasarea desi CIM a mai fost modificat iar modificarile mentionate in primul mesaj, au incetat?
Da, poate decide unilateral modificarea c.i.m. prin detasare/delegare, in conditiile prevazute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegare sau detasare? smeagull smeagull Buna ziua, In opinia dvs., schimbarea locului muncii unui angajat de la sediul social al SC la punctul de lucru al SC (aflat in alt judet), constituie ... (vezi toată discuția)
Transfer vasilizaitev vasilizaitev Buna ziua ! Astazi am primit o veste de la angajator ca voi fii transferat in alt magazin, tot in cadrul firmei. Magazinul cu pricina este din domeniu ... (vezi toată discuția)
Loc de munca vs locul muncii mihaela_1968 mihaela_1968 Buna seara! As dori o clarificare: cum pot schimba unilateral locul muncii? (ex: de la o sectie la alta, in cadrul aceleiasi firme, acelasi sediu) Delegarea ... (vezi toată discuția)