am si eu o nelamurire legata de primul salariu si mai exact:
m am angajat pe data de 05.09.2012 (prima zi de lucru) in cadrul unei firme. Salariul se primeste in doua transe egale (15 si 30 ale lunii). Care este data la care trebuie sa primesc primul salariu ptc directorul mi a spus, citez "conform legislatiei in vigoare trebuie sa primesti salariul pe data de 15.10.2012 pentru perioada 05.09.202-15.09.2012". Eu consider ca este o perioada destul de mare pana la primul salariu si nici nu am mai patit asa.
Poate fi corect ce v-a spus directorul, cu unele observatii:
1. Data sau datele de plata a salariului nu sunt prevazute in legislatie (adica in vreun text de lege aplicabil la nivel national), ci in actele proprii fiecarui angajator.
2. Cel putin in contratul dvs. individual de munca ar trebui sa se regaseasca datele de plata a slariului.
Daca nu sunt in contractl individual, cautati in regulamentul intrn, conractul colectiv etc.
Daca nu gasiti nimic scris in actele aplcabile angajatoului dvs., asta ridica mici semne de intrebare, si va plaseaza oarecum in incertitudine.
3. In general salariile se platesc cu o luna calendaristica "in urma", din motive normale, care n trebuie sa va alarmeze: abia la sfarsitul lunii angajaorul poate sa stie situatia zileleor lucrate / concedii / concedii medicale / demisii etc., si poate calcula si plati corect.
Concediu medical
taky_mika
buna ziua cine poate sa-mi raspunda la o intrebare sau sa ma lamureasca intr-o problema.am avut concediu medical 3 zile .din 12 -14 august adica pana ieri.azi ... (vezi toată discuția)