avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Primul salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Primul salariu

Buna seara,

am si eu o nelamurire legata de primul salariu si mai exact:

m am angajat pe data de 05.09.2012 (prima zi de lucru) in cadrul unei firme. Salariul se primeste in doua transe egale (15 si 30 ale lunii). Care este data la care trebuie sa primesc primul salariu ptc directorul mi a spus, citez "conform legislatiei in vigoare trebuie sa primesti salariul pe data de 15.10.2012 pentru perioada 05.09.202-15.09.2012". Eu consider ca este o perioada destul de mare pana la primul salariu si nici nu am mai patit asa.

Astept un raspuns.

Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 09:17, 1 Octombrie 2012
E corect cum vi s-a spus, in octombrie veti fi platit pentru munca pe septembrie.
Poate fi corect ce v-a spus directorul, cu unele observatii:
1. Data sau datele de plata a salariului nu sunt prevazute in legislatie (adica in vreun text de lege aplicabil la nivel national), ci in actele proprii fiecarui angajator.
2. Cel putin in contratul dvs. individual de munca ar trebui sa se regaseasca datele de plata a slariului.
Daca nu sunt in contractl individual, cautati in regulamentul intrn, conractul colectiv etc.
Daca nu gasiti nimic scris in actele aplcabile angajatoului dvs., asta ridica mici semne de intrebare, si va plaseaza oarecum in incertitudine.
3. In general salariile se platesc cu o luna calendaristica "in urma", din motive normale, care n trebuie sa va alarmeze: abia la sfarsitul lunii angajaorul poate sa stie situatia zileleor lucrate / concedii / concedii medicale / demisii etc., si poate calcula si plati corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical taky_mika taky_mika buna ziua cine poate sa-mi raspunda la o intrebare sau sa ma lamureasca intr-o problema.am avut concediu medical 3 zile .din 12 -14 august adica pana ieri.azi ... (vezi toată discuția)
Oprire salariu pentru o luna? roxi1st roxi1st La locul de munca, m-am inteles foarte bine cu sefii si mi-au oferit un program flexibil astfel incat sa pot sa fac si facultatea si sa pot sa merg si la ... (vezi toată discuția)
Un curs de calificare m-a dus la blocarea salariilor razvanpirvu razvanpirvu Am fost angajat la o companie de constructii 3 ani. La un an dupa angajare, am fost trimis la un curs de calificare. Cand am absolvit cursul, mi s-a cerut sa ... (vezi toată discuția)