avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... masuratori cadastrale: intrebare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

masuratori cadastrale: intrebare

Buna ziua.

Va rog sa-mi spuneti daca si in ce situatie este necesar procesul verbal cu vecinul privind limitele proprietatii unui imobil (teren) in cazul unor masuratori cadastrale pentru iesirea din indiviziune? Sau este suficienta declaratia tip privind limitele proprietatii cu vecinul?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: eraz , utilizator 05:58, 1 Octombrie 2012
Daca suprafata din acte nu coincide cu cea din teren si sunt cateva cazuri aici.
Multumesc pentru raspuns.

Si cum se intocmeste procesul verbal in situatia in care vecinii au pretentii diferite privind dimensiunea suprafetelor de teren avute in posesie ?
Procesul-verbal se incheie cu opiniile fiecaruia privind dimensiunile sustinute ca le detine fiecare sau nu se mai incheie actul respectiv ?

Si inca ceva, daca proprietatea unuia dintre vecini este coindiviza si neinscrisa in C.F., procesul verbal trebuie semnat de unul sau de toti coproprietarii coindivizari?

De asemenea va rog sa-mi mai spuneti ce competenta au primariile in efectuarea masuratorilor privind constatarea dimensiunii proprietatii si iesirii din indiviziune ? Nu ma refer la certificatul fiscal si mentiunile din registrul agricol , ci doar strict la dispunerea unor masuratori in cazul unor dezacorduri intre vecini privind stabilirea dimensiunilor proprieiatilor vecinilor.
Si, daca au asemenea competente, in baza carui act normativ?
Ultima modificare: Duminică, 30 Septembrie 2012
sharpwhite, utilizator

Masuratorile cadastrale sunt executate numai de catre personalul specializat din cadrul OCPI
Pretentiile vecinilor cu pretentii, precum si alte dezacorduri, se solutioneaza in instanta.
Personalul autorizat de OCPI executa masuratorile cadastrale in interiorul limitelor de proprietate existente, si nu pe suprafetele apartinand vecinilor.
Primaria este un beneficiar al rezultatului masuratorillor cadastrale, pe baza carora atribuie proprietarilor numarul de rol si stabileste cuantumul impozitelor in raport de destinatia elementelor terenului (constructii, arabil,plantatii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum putem recupera 1200mp care figureazã în acte, dar nu și la mãsurãtoarea propriu-zisã? emg emg Am mers la notar pentru ieșirea din indiviziune (suntem trei coindivizari), dar după ce s-au făcut măsurătorile (teren intravilan), s-a constatat că ... (vezi toată discuția)
Fals (al topografului) ContSters88252 ContSters88252 daca datele unui PLAN DE AMPLASAMENT SI DELIMITARE A IMOBILULUI intocmit de catre un topograf autorizat nu corespund adevarului , masuratorile ... (vezi toată discuția)
Planurile cadastrale /schitele de aerofotografiere ale terenurilor - probe in instanta ? muraruelena muraruelena 1. - ce putere juridica au Planurile cadastrale /schitele de aerofotografiere ale terenurilor proprietate publica si privata efectuate de catre OCPI, de catre ... (vezi toată discuția)