buna seara...sunt in divort cu sotul..avem termen in decembrie...am o intrebare...dupa terminarea divortului am de gand sa deschid partaj asupra bunurilor comune...intrebarile mele sunt... cat la suta din valoarea bunurilor se plateste pt taxa de timbru?cand si cine plateste evaluatorul bunurilor?cum fac sa divedesc ca bunurile sunt cumparate in timpul casatoriei daca sotul meu si socrul o sa nege?precizez ca toate actele pe bunuri au ramas in casa sotului...martorii cei mai elocventi sunt vecinii...dar care sunt ai lui si ma indoiesc ca vor dori sa depuna marturie pt mine..precizez ca am plecat din locuinta in care locuiam impreuna cu copilul si doar hainele...el nu doreste sa imparta bunurile fara partaj..de comun acord..iar in casa lui am investit bani in izolatie, varuiala parchet toata mobila, instalatii sanitare usi, termopane...nu mai zic manopera ...care a fost facuta integral si gratis de tatal meu...dar nu stiu cum voi dovedi toate astea in instanta..cert e ca lucrurile sunt aproape noi..avem doar 3 ani de la casatorie,,si as dori macar astea sa le impartim daca termopanele si toate imbunatatirile nu le pot recupera...si mai am o intrebare..am cumparat inainte de casatorie cu un an..un autoturism..cu credit pt nevoi personale..facut de mine..masina este tot pe numele meu..am achitat-o un an si dupa casatorie..este si asta bun comun?multumesc frumos.
1) ”cum fac sa divedesc ca bunurile sunt . . .sotul meu si socrul o sa nege? : puteți dovedi cu/prin orice fel de probe legale, chiar nu găsiți niște vecini ? cunoștințe, însuși tatăl dvs., vânzătorul de la care ați cumpărat etc
2) ”am investit bani in izolatie, varuiala parchet toata mobila, instalatii sanitare usi, termopane...nu mai zic manopera ...care a fost facuta integral si gratis de tatal meu...” : cei de la izolație, parchet, instalații sanitare etc Chiar nu vă recunoaște nimeni ? Dacă chiar tatăl dvs.a lucrat, puneți-l martor.
3) ”un autoturism..cu credit pt nevoi personale..facut de mine..masina este tot pe numele meu..am achitat-o un an si dupa casatorie..” : veți calcula doar cota de investiții făcută pe timpul căsătoriei, aceasta reprezentând bun comun.Eventual, renunțați dvs. la ceva din celelate bunuri comune și făcând o echivalare pe cât posibil corectă, va ceda partea lui în favoarea dvs. pt. autoturism.
Tot ce s-a cumparat in timpul casatoriei e bun comun prezumat de lege.
Pentru a solicita o cota mai mare de jumatate este complicat si va greu sa va descurcati ca sa dovediti singura...
Tatal nu e martor acceptat in partaj. Dar poate interveni in proces sa le ceara sotilor banii pe manopera... :D
Auto este al dv., insa se va diminua contributia dv. la casatorie cu suma de credit achitata in timpul casatoriei.
E complicat, nu aveti avocat in divort sa discutati si despre partaj? De ce nu le faceti impreuna divortul si partajul, ca pana se termina divoprtul peste inca 1 an sau mai bine, valoarea imbunatatirilor nu are decat sa scada...
Evaluarea bunurilor, imbunatatirilor o face cel interesat, in acest caz dv. cred. Platiti un expert, il va numi instanta, procedura e lunga.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Partaj bunuri
sanda2s
Buna ziua, am o mare problema, de aceea am nevoie de sfaturi si ajutor.
Sunt casatorita din anul 1999 si urmeaza ca pe data de 24 februarie sa mergem la ... (vezi toată discuția)
Divort fara partaj
AndinBMA
BUNA ZIUA
Va rog frumos daca aveti mai multe informatii despre urmatoarea situatie:
Am divortat in 2012 fara un partaj.Noi am locuit inainte de casatorie si ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj
lylo
Buna ziua.Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste explicatii pe tema unui partaj destul de complicat. X si Y se casatoresc si se muta impreuna la parintii lui ... (vezi toată discuția)