avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită pt 233 lei am platit 6327.00 lei .telefonie mobila!
Discuție deschisă în Executare silită

pt 233 lei am platit 6327.00 lei .telefonie mobila!

Buna ziua

Revin cu o problema careia nu i-am gasit rezolvare. Am un salariat caruia ii oprim din salariu conform CIM si legilor o anumita suma.Aceasta poprire se face in urma unei decizii judecatoresti irevocabile. El nu si-a platit factura la telefon in 2003. Cei de la telefonul mobil Vdf l-au actiinat in judecata in 23.09.2006 ultima factura datand din 27.09.2003, deci la cateva zile de prescriere.Judecatorul a hotarat ca debitorul trebuie sa plateasca suma de 233 lei factura + penalitati de 4427.00 lei calculate pana in 2009.Buna,s-au achitat penalitatile prin porire saalariala,iar acum ne-a mai parvenit de la executor penalitati pana in 2012 in valaare de 1900 lei.suma facturii nu s-a stins,executorul scazand cate 50 de lei din factura la cateva luni.Nu-I cunosc modul de calcul,desi mi se pare ciudat.Eu, ca si firma daca refuz sa platesc cei 1900 leicare nu apar in sentinta judecatoreasca ce risc? Amenda? Salariatul poate face contestare la executare pentru penalitatile de 1900 lei? Este cam mult totusi pt 233 lei sa platesti 6327.00 lei
Nu stiu ce a fost in capul judecatorului cand a decis o suma de plata asa de mare! Putea sa o reduca omul nefiind in tara atunci.
Va rog sa ma ajutati. multumesc
Dumneavoastra, ca tert poprit, nu riscati o amenda, ci o validare a popririi, ceea ce inseamna ca in loc sa fie executat salariatul va fi executata firma. Ca tert poprit nu aveti dreptul sa contestati in vreun fel poprirea. E problema angajatului si ar trebui sa il sfatuiti sa isi rezolve problema printr-o contestatie la executare, dar fara a refuza plata sumei de bani poprita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire corecta? robertsega32 robertsega32 Am primit de la un executor judecatoresc o adresa de infiintare a popririi pe numele unui salariat. Este suficienta aceasta pentru a-i opri bani din salariu ... (vezi toată discuția)
Sunt persoana juridica, am un angajat caruia i s a impus o poprire ... nicolas28 nicolas28 Sunt persoana juridica, am un angajat caruia i s a impus o poprire , este o datorie de 2500 lei din anul 2005, acest salariat nu detine card si banii de ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu flawrin28 flawrin28 Am o executare silita infiintata si am primit instiintarea infiintarii popririi dar ma confrunt cu urmatoarea problema, firma nu prezinta interes in ... (vezi toată discuția)