Am primit de la un executor judecatoresc o adresa de infiintare a popririi pe numele unui salariat. Este suficienta aceasta pentru a-i opri bani din salariu angajatului? Daca am dori, am putea contesta poprirea? Si poate un executor sa infiinteze poprirea fara incuviintarea instantei in prealabil. Poprirea a fost insituita pentru ca salariatul a girat pentru o alta persoana care nu si/a mai platit ratele la credit si a plecat in strainatate.
Sa intelegem ca este vorba de un executor bancar? Daca ati primit si o copie a titlului executoriu, atunci sunteti obligati sa infiintati poprirea. Cand spuneti ca ati dori sa contestati poprirea va referiti la tertul poprit sau la salariat? Cand a fost emisa adresa de catre executor?
Da, este vorba de un executor bancar. Am primit copie dupa titlul executoriu.
La tertul poprit, pentru a ajuta salariatul.
Adresa, impreuna cu titlul executoriu, am primit-o cu vreo 2 luni in urma.
Ca tert poprit, motivele de contestatie sunt unele.
Ca debitor (salariat), motivele de contestatie, altele.
Poate ca dvs., ca tert nu aveti motive de contestatie, dar debitorul are.Sau invers. Trebuie analizat concret, cu actele in fata, ce este cel mai util ca sa ajutati salariatul.
Pe de alta parte, ca tert poprit/angajator, gandi-ti-va si la varianta sa nu faceti nimic.
Nici executarea popririi, dar nici contestatie.
Din aminitri, pe moment, parca imi aduc aminte ca exista unele sanctiuni pentru tertul care nu isi executa obligatiile (cel putin in cazul creantelor fiscale, amenda de 10 mil lei vechi), asa ca trebuie sa va ganditi daca va asumati riscul.
Dar, daca dvs. nu executati poprirea, ajutati pe moment salariatul, iar banca va fi nevoita sa se adreseze instantei, pentru instituire sau validare poprire. In acest caz, dvs. puteti invoca motivele pe care le aveti in gand pentru contestatie, in aprarea dvs. Instanta va decide asupra tuturor aspectelor invocate.
Aici se va analiza daca banca a procedat legal, apararile dvs. si eventual ale salaritului, in functie de cazul concret, obtinanad cam acelasi rezultat cu contestatia initiata de dvs.
Indiferent care parte initiaza o actiune in instanta, sansele dvs. de reusita pentru angajat si sa evitati sanctiunile ca tert poprit depind de starea de fapt (are, pana la urma, banca dreptate? este vorba de un abuz al bancii? a platit debitorul ratele imputate? etc.)
sper ca m-am facut inteles...
Mi s-a intamplat sa aman popriri, sau sa nu le execut, pentru ca angajatul mi-a adus chitante ca a platit, si era evident un abuz.
Mi s-a intamplat si sa execut o poprire, creanta fiind platita de angajat, dar acesta n-a putut sa imi arate chitanta, si nu am riscat eu amenda pentru el - in final, dupa cateva luni de la plata, a gasit chitanta, si este in litigiu pentru recuperarea a ceea ce am poprit eu (si imi pare rau, dar asta a fost situatia).
Am si adrese fara titlu executoriu, sau cu titlu executoriu in copie necertificata, pe care nu le voi executa pana cand primaria creditoare nu imi trimite actele cum trebuie, desi nu am nici un dubiu ca salariatul are acele datorii de platit.
Totul este ca salariatul protejat sa merite ajutorul dvs...
Poprire salariu
michella73
Buna ziua,
in 2008 am facut o refinantare in valoare de 22500 lei, in 2010 in urma taieri salariilor cu 25% am inceput sa nu mai pot achita ratele am facut ... (vezi toată discuția)