Oare este normal ca o firma de recuperare sa amenite datornicul??? eu consider ca in momentul in care o persoana aflata in impas fara un loc de munca, fara niciun venit pe o mare perioada de timp sa nu mai plateasca datoriile catre firmele de telecomunicati si ipozite la primarii, in UE se ( poarta) =D> sa dam un exemplu: persoana x are un abonament la un furnizor de servicii de telecomunicati si suna anuntand ca va plati de indata ce are posibilitatea financiara cerand amanarea plati furnizorul sa nu poata vinde acel debit nimanui:surrender: si consider ca atunci justitia si asa super aglomerata nu va mai avea dosare fara sens.
ce parere aveti????
Firmele de recuperare sunt mandatate de furnizori sau colectorii de impozite sa le reprezinte interesele acestora din urma, inclsiv in instanta, pentru un procent din creanta pe care o datoreaza debitorul.
Nimic nu se pierde, totul se transforma, ca si cu arvuna: cine a primit-o si nu onoreaza intelegerea, o returneaza in cuantum dublu, cine a dat-o si s-a razgandit, o pierde (a se vedea C.Civ.) Acesta este izvorul expresiei "dublu sau nimic".:)
Nu este chiar normal insa sunt vremuri destul de grele pentru ambele parti. Intrebati-va ce ati face dvs. daca ati imprumuta cuiva 1.000.000 Euro si nu vi i-ar restitui. L-ati amninta pe respectivul ca sa va recuperati banii??
sincer daca aceasta persoana ar fi in impas nu cred ca voi ameninta si mai de graba incerc sa caut o rezolvare:bow: si dupa cum stim ca instantele tolereaza acest sistem si datornicul se angajeaza ca in data va stinge debitul instanta si creditorul nu mai pot face nimic, totusi cand furnizorul de servicii nu onoreaza contractul legal ce va face instanta???? in toate contractele sub prestarii servicii exista clauza de gratie, nu??? sau ma insel??? la noi in romania cine nu stie este abuzat:foottap: si sincer cred ca statul este dator sa ofere locuri de munca nu instanta:slap: oare cine este de vina cand o persoana datoare se inscrie la o primarie sub numele de (munca in folosul comunitati ) si nimeni nu stinge datoriile??
si inca un lucru eu daca sunt o firma de recuperare debite cei cu datori vor merge la munca. cum??? exemplu: 1000 persoane cu datoria de mai sus ! undeva in tara asta este nevoie de forta de munca, nu?? curatenie stradala???? 3 luni si cei 1000 sa-u achitat??? doar ca la noi totul este mai greu:hm::acute::tomato:
Firmele de recuperari angajeaza mana de lucru ieftina. Evident, calitatile lor profesionale sunt direct proportionale cu salariul. Ei cred ca daca ameninta, reusesc sa convinga. problema e ca de cele mai multe ori, le si merge.
Exista un proiect de lege in acest sens, speram sa se si implementeze. Recuperatorii nu vor mai avea voie sa ameninte aiurea.
Cat despre datornici, majoritatea fug de responsabilitati. Nu platesc pt ca nu vor, nu pt ca nu isi permit.
Adevarul e pe la mijloc.
In ceea ce priveste prima parte a mesajului dumneavoastra, va dau dreptate: mana ieftina de lucru, putin cam inculte, dar cu o tona de nesimtire.
Pentru cea de a doua parte, cred ca nu v-ati dat seama ce ati scris. O iau ca pe o scapare. NU MAJORITATEA, ci o parte se spune. Va critic pentru ca si eu fac parte dintre cei ce au credit si care am destule probleme: si financiare, si cu banca, si cu o firma de recuperari.
Problema noastra a celor cu credit (hai sa incercam sa fim putin reyonabili) neperformant, este, in genere, situatia financiara nationala, neputinta celor ce ne conduc de a stopa furturile si alte asemenea exemple. Pe langa acestea concura si prostul obicei al patronilor care, din dorinta de a se imbogatii peste noapte, isi bat joc de salariatii lor prin plata derizorie a acestora, neincurajand astfel consumul, si intrand intr-un cerc vicios, din care nu o sa putem iesii, de altfel, niciodata.
Ma opresc aici si am rugamintea ca pe viitor, nu mai faceti acuzatii, nici chiar subtile, la adresa unei categorii de oameni, care incearca sa supravietuiasca acestor zile.
Va respect si imi cer scuze daca v-am gresit cu ceva.