avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... FIRME RECUPERARE ILEGALE
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

FIRME RECUPERARE ILEGALE

Oare este normal ca o firma de recuperare sa amenite datornicul??? eu consider ca in momentul in care o persoana aflata in impas fara un loc de munca, fara niciun venit pe o mare perioada de timp sa nu mai plateasca datoriile catre firmele de telecomunicati si ipozite la primarii, in UE se ( poarta) =D> sa dam un exemplu: persoana x are un abonament la un furnizor de servicii de telecomunicati si suna anuntand ca va plati de indata ce are posibilitatea financiara cerand amanarea plati furnizorul sa nu poata vinde acel debit nimanui:surrender: si consider ca atunci justitia si asa super aglomerata nu va mai avea dosare fara sens.
ce parere aveti????
Cel mai recent răspuns: sorinpanait , utilizator 23:59, 18 Noiembrie 2012
Cu respect domnule,

Tocmai mi-am expediat propria contestatie la executare, impotriva unei banci. Credeti-ma, sunt si eu din categoria celor ce se lupta cu bancile.

Nu am intentionat sa generalizez. Sunt oameni care nu vor sa plateasca si oameni care chiar nu pot. De aceea am zis ca adevarul este la mijloc.
Poate am exagerat cand am spus majoritatea! recunosc ca e un termen cam grav. O sa refolmulez : sunt datornici care nu isi doresc sa plateasca, desi si-ar permite. Sunt altii, destul de multi, care nu pot.
Ultima modificare: Vineri, 26 Octombrie 2012
ContSters214341, utilizator
tineti cont si de faptul ca toate datoriile romanilor catre "creditori" persoane juridice au o componenta (uriasa) inexistenta in vreo tara civilizate... dobanda (sub diferite denumiri) de 4-5 ori mai mare decat media europeana...

asta pentru ca in romania (numai in romania!) nu exista nicio lege contra cametei.
Jocandi Causa a scris:

Cat despre datornici, majoritatea fug de responsabilitati. Nu platesc pt ca nu vor, nu pt ca nu isi permit.


nu... nu prea e asa...

Tăierile de salarii, pierderea locului de muncă, creditarea toxică şi creşterea spectaculoasă a monedelor exotice, la care se adaugă majorările nejustificate ale comisioanelor bancare, au dus la creşterea numărului de persoane care nu-şi mai pot achita ratele la bănci.


...referitor la "firmele" de recuperare din romania...


 Pe piaţa de credit românească comportamentele la limita criminalităţii şi practicile lipsite de etică au făcut deja carieră. Agenţii de recuperare, sau mai bine spus, cămătarii, hărţuiesc clienţii pînă la disperare şi suicid. Fără a fi supuse unor cerinţe stricte de lege, unele S.R.L.- uri, fără licenţă din partea autorităţilor financiare, sau cabinete de avocatură cu clientelă anemică şi-au completat activitatea cu cămătăria.
.

[ link extern ]

Ultima modificare: Marți, 6 Noiembrie 2012
ContSters257414, utilizator
ma scuzati ca intervin in discutie, dar haide-ti sa vorbim si de firmele de recuperare: se cheltuiesc bani pt intocmirea dosarului unui datornic se vorbeste frumos cu el la telefon si el iti zice ca nu are cu ce sa plateasca, dar ai informatii ca activeaza cu un contract de munca din care ar putea sa plateasca 50-100 lei pe luna si cu toate astea...cand ii spui despre asta se enerveaza si teinjura
diesel_criss1 a scris:

se vorbeste frumos cu el la telefon si el iti zice ca nu are cu ce sa plateasca, dar ai informatii ca activeaza cu un contract de munca din care ar putea sa plateasca 50-100 lei pe luna si cu toate astea...cand ii spui despre asta se enerveaza si teinjura


Serios si ce a-ti vrea voi sa-l luati la injuraturi de ce nu va da voua banii in loc sa plateasca angaralele copiilor, tratamentul parintilor bolnavi , utilitatile si haleala iar voi de ce nu le spuneti adevarul viitorilor clienti (bai fratilor noi santem smecheri si am luat creanta voastra la paket cu 10% din valoarea reala dar vrem sa va jupuim 100% degeaba a-ti platit 6-7 ani rate noi vrem sa mai platiti 1 an la noi dupa care va executam silit )
PS. nu e vorba de tine personal ,oricum la anul te da afara si angajeaza pe altul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firmele de recuperatori ..... ContSters143925 ContSters143925 Buna seara, am si eu o intrebare .... ce sunt firmele de recuperatori debite ??? .... De exemplu , ca orice persoana din Romania noastra mare, te afli ... (vezi toată discuția)
Recuperatori datorie catre furnizor telefonie ARICIU2009 ARICIU2009 buna ziua.am primit acum citeva zile de la o firma de recuperare credite si datori un act prin care iau la cunostinta ca datoria mea de 64 ron pe care o aveam ... (vezi toată discuția)
Nu mai pot sa platesc banca oana cali oana cali am facut un imprumut la bcr in 2007 de nevoi personale si atunci imi fixasera rata de 480 si dupa un an ni-au facut rata de 730 si nu mai am posibilitatea sa o ... (vezi toată discuția)