avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... nu mai pot sa platesc banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

nu mai pot sa platesc banca

am facut un imprumut la bcr in 2007 de nevoi personale si atunci imi fixasera rata de 480 si dupa un an ni-au facut rata de 730 si nu mai am posibilitatea sa o platesc in martie am fost la banca si le-am spus dar au dat din umeri si mi-au spus ca nu au ce sa imi faca sa platesc cat am in iulie am fost iara vazind la televizor ca se fac reesalonari sa ma ajute sa pot sa platesc rata cumva dar la fel mi-au zis ca nu pot sa faca nimic ca am intarziat mult cu ratele si tot la fel mi-au zis sa platesc cat am dar mi sa strans o dobanda enorma nu stiu ce sa fac
Trebuie sa cereti o reesalonare ,dar ar fi bine sa platiti macar o parte pentru ca altfel banca va poate da oricand in judecata si poate sa va si casa .
Solicitati in scris la BCR reesalonarea creditului sau credit de refinantare - se va analiza si exista posibilitatea sa vi se aprobe. Depinde ce risc prezentati dvs.pentru banca.Pana la rezultatul analizei si comunicarea punctuui de vedere al bancii, achitati cat mai mult din restanta, pentru a nu fi executati silit.
Aveti aici un punct de vedere - din pacate nu foarte incurajator pentru dvs. - al BCR:
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 30 August 2009
Avocat FLORENTINA ALBU, Avocat
va multumesc pt sfaturi dar azi am fost iar la banca si mi-au spus ca nu pot sa ma ajute cu nimic si am intrebat sa stiu si eu ce ma asteapta si mi-a zis doamna de la banca ca daca nu ma ia recuperatorii sa platesc si eu cat pot ca poate banca va vedea ca nu am posibilitati sa dau mai mult si poate atunci se va mili de mine si poate va gasi o rezolvare ..va vine sa credeti?...acum problema mea e alta azi la serviciu a venit o citatie de la banca dar nu pt mine pt o colega si sefii mei au dat-o afara pt ca spun ei nu rezolva problemele cu bancile ca ei au alte probleme si mi-e frica ca urmatoarea sa nu fiu eu daca cei de la banca imi trimit si mie citatie la serviciu.....nu stiu ce sa mai fac
Bunaziua
poate imi puteti da si mie un sfat ,acum doi ani si ceva am luat un credit de nevoi personale pe baza salariului, in valoare de 13mii euro am platit cateva luni dupa care am ramas fara servici si nu am mai avut posibilitatea sa mai platesc anul acesta ma contactat firma de recuperari EOSK cred ma ameninta ca ma dau in judecata daca nu le platesc cat de putin pt inceput ,chiar 100 sau 200 de lei,dupa care o sa-mi esaloneze banii.Mentionez ca nu amgarantat cu nimic si nu am nici o proprietate pe numele meu si inca nu mi-am gasit un loc de munca stabil.Ce urmari as avea daca nu o sa mai pot sa-mi platesc datoria:ma pot inchide?copii mei o sa ramana cu datoria ?
Va multumesc
O sa va explic cateva reguli atat dvs cat si d-nei oana :
= contractul de credit este guvernat de legile civile astfel ca sanctiunile nu pot fi decat civile (penalitati de intarziere)
= modalitatea de recuperare se face amiabil (prin intelegere cu debitorul - cu rugaminti, amenintari, oferte, refinantari, reesalonari etc) sau silit (prin executare silita)
= datoria se prescrie (adica creditorul nu mai poate cere returnarea ei) daca in termen de 3 ani de la data scadentei nu a efectuat nicio masura pentru recuperare. Daca e efectuat, atunci termenul se calculeaza de la data ultimei masuri luate impotriva debitorului.
= daca debitorul decedeaza, datoria este preluata cu titlu de pasiv al mostenirii de catre mostenitori. Acestia pot opta insa sa accepte mostenirea sub beneficiu de inventar (adica se preia in proprietate numai ceea ce ramane din Activ dupa achitarea pasivului; daca Pasivul depaseste Activul acestia nu pot fi obligati si la plata datoriilor defunctului)
= firmele de recuperare tip EOS sunt angajate de creditor pentru gestionarea recuperarii creantelor si procedeaza in urmatoarea ordine : recuperarea amiabila si - daca creanta depaseste anumite valori - executare silita
= in cazul in care debitorul nu are bunuri personale sau in coproprietate, nu are venituri salariale sau alt gen, va fi declarat insolvabil. Si atat. Vor inceta procedurile de urmarire efectiva, urmand ca creditorul sa verifice pana in limita de 3 ani de la declararea insolvabilitatii daca debitorul a dobandit vreun bun personal sau are venituri pentru redeschiderea procedurii de executare silita.
= in majoritatea covarsitoare a cazurilor creditorul banca nu va face o intelegere cu debitorul deoarece niciun angajat al bancii nu are competenta pentru asa ceva, cu exceptia directorului general / presedintelui consiliului de administratie, cu care nu va veti intalni niciodata
= refinantarea / reesalonarea debitelor presupune incheierea unui nou contract de credit, astfel ca titularul va trebui sa indeplineasca toate conditiile pentru un credit nou, cu exceptia - uneori - a inregistrarii la biroul de credite

IN CONCLUZIE NU VA PANICATI. DRACUL NU E ASA DE NEGRU. BA MAI MULT DECAT ATAT, POATE FI SI PACALIT

Alte discuții în legătură

Executare silita matara cristina matara cristina Am un credit pentru nevoi personale,pe care nu l-am platit de ceva timp deoarece salariul nu mai este ca pe vremea cand am facut creditul,sotul meu nu are un ... (vezi toată discuția)
Consecintele neplatii ratelor marga32 marga32 In 2007 am facut un credit de nevoi personale in valoare de 8200 de lei la X Bank cu buletinul, copie dupa cartea de munca si adeverinta de venit; fara girant ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit de nevoi personale fara garantie voicuadrianvaleriu voicuadrianvaleriu Buna seara. In 2008 am facut un contract de nevoi personale fara garantii. Din diferite motive, am ajuns la o restanta de peste 3000 lei, si am fost informat ... (vezi toată discuția)