avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pt cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pt cresterea copilului

Buna ziua,as avea si eu o intrebare,am o fetita de 2 si 5luni,dupa ce am terminat concediul cu ea am intrat in somaj pentru ca firma unde lucram a intrat in faliment,precizez,cu ea am primit indemnizatie;acum sunt la postliceala in anul 1.,am ramas din nou insarcinata si as dori sa aflu daca voi primi si cu al doilea copil indemnizatie?multumesc
Cel mai recent răspuns: enipopute , utilizator 17:19, 1 Octombrie 2012
1. Va rog sa precizati urmatoarele:
- de cand si pana cand sunteti in somaj indemnizat;
- cand ati inceput scoala postliceala si daca aceasta este sub forma cursurilor de zi;
- care este data prezumata a nasterii copilului.

2. Dupa ce primesc aceste date va raspund daca veti putea sa beneficiati de indemnizatie pentru CCC.
Buna ziua,sunt in somaj din 20 mai 2012 ,6 luni de zile,pana in noiembrie,postliceala acum am
inceput de o luna,sub forma cursurilor de zi,iar dat prezumata a nasterii ar fi intre 2 si 8 iunie,clar asta daca reusesc sa duc sarcina pana la capat,pentru ca am mai pierdut 2 sarcini.
As mai avea intrebare in legatura cu somajul,acum ca am inceput postliceala voi pierde indemnizatia de somaj?pentru ca de la ultima viza au trecut 3 saptamani in timp care am inceput postliceala.va multumesc si astept un raspuns si pentru intrebarea anterioara
1. Nu pierdeti indemnizatia de somaj daca urmati cursurile de zi ale scolii postliceale.

2. - Cele 12 luni luate in calcul pentru a beneficia de indemnizatie de somaj sunt in perioada iulie 2012 - iunie 2013.
- In aceste 12 luni aveti perioade eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pemntru CCC: somaj idemnizat si frecventarea cursurilor de zi ale scolii postliceale.

3. In concluzie veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.

4. Veti avea o indemnizatie pentru CCC de 600 lei pe luna si veti mai primi si alocatie de stat pentru copii de 200 lei luinar.
Multumesc foarte mult pentru informatie.O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului s.stefan s.stefan Buna ziua Sotia mea a terminat in luna iulie a anului 2013, cursurile de zi a unei forme de invatamant superior. In toamna aceluiasi an, a inceput cursurile ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de indemnizatie pentru ccc daca urmez cursurile unei scoli postliceala? adynaady adynaady Buna ziua!!! Am si eu o intrebare: in toamna acestui an as dorii sa ma inscriu la o postliceala cursuri zi, intrebarea mea este daca sa intampla sa raman ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestre a copilului, mama eleva la postliceala GinaAdelina GinaAdelina Buna ziua! doresc sa stiu daca indeplinesc criteriile de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului, mentionez ca sunt eleva la zi, anul 3, in cadrul ... (vezi toată discuția)