avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzufruct viager

se poate face uzufruct viager pe 4/6 din apartament fara a cere acceptul celorlalti proprietari?
Cel mai recent răspuns: Varisa Bogdan , Consilier juridic 15:34, 1 Octombrie 2012
da
adevarat este faptul ca uzufructul viager se poate realiza printr-un act constitutiv de drepturi.

deci, acest lucru presupune pentru tine, faptul ca atit timp cit vor trai vor avea dreptul sa se foloseasca (sa locuiasca) de apartament.

daca se poate rezilia contractul de uzufruct viager? in principiu si in general NU! cu toate acestea, daca acest contract nu este unul oneros...e ceva mai simplu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare sau contract de donatie danYel19 danYel19 buna ziua bunicul sotie mele vrea sa ne doneze apartamentul , dar cum sa facem contractul ? de vanzare cumparare cu uzufruct-viager sau de donatie ? precizez ... (vezi toată discuția)
Uzufruct Sorina34 Sorina34 Am cumparat un apartament eu sunt proprietara iar varul meu are uzul fruct. Eu vreau sa il vand pot fara el? Dacă el nu e de acord cu vânzarea ap. Pot pune ... (vezi toată discuția)
Cum pot schimba numele proprietarului unui imobil ? andrej andrej Buna ziua. Bunicii mei, care au peste 80 de ani fiecare, s-au decis sa treaca imobilul (apartament bloc) pe numele meu. Apartamentul nu are cadastru si ... (vezi toată discuția)