Buna ziua,
Sunt cetatean strain, din afara UE si am inchiriat o locuinta pe o perioada determinata, respectiv 1 an, in localitatea Cluj-Napoca. In nov. 2012, expira contractul de inchiriere. Din 22 aug. 2012, cand m-am intors in Romania, nu am mai stat in locatia respectiva. Proprietarul, cetatean roman, m-a amenintat ca daca nu-i platesc chiria si inca 700 euro, imi va face probleme. Pe scurt: in timpul sesiunii de examene am avut o inundatie in apartament (fiind la subsol) si acesta s-a inundat (o teava de la baie s-a spart). Proprietarul a venit la mine si mi-a vorbit foarte urat. I-am spus ca voi suporta toate costurile, dar cu conditia sa fie acelasi tip de parchet, nu unul mai scump. In vacanta (timp de 2 luni), a locuit altcineva in apartamentul inchiriat de mine (am martori) si a adus muncitori sa schimbe parchetul (nu tot, asa cu pretindea, ci doar o mica parte). Imi trimitea zeci de mailuri si imi spunea sa-i trimit banii. I-am spus ca-i trimit, dar as dori sa vad facturile. A inceput sa ma ameninte ca ma va urmari si sa ma agrezeze verbal. I-am spus telefonic sa-mi rezilieze contractul, ca ma voi muta si ca vreau sa ne intalnim ca sa-i dau cheile. Via mail, mi-a spus ca sa nu-i mai dau 700 euro si ca ajung 250 euro. De 1 luna vreau sa ne vedem si sa-i inmanez cheile si banii de reparatie si sa-mi arate facturile. Mentionez ca apartamentul l-am renovat cu banii mei (zugravit, tapet). Am platit chiria inclusiv in luna august 2012.
Cum pot afla daca a reziliat contractul de inchiriere?
Ce cale legala exista pentru a-i inmana cheile, rezilia contractul si a scapa de acesta persoana?
Cel mai recent răspuns:
simona20cj , utilizator
08:43, 2 Octombrie 2012