avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reziliere contract de inchiriere apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reziliere contract de inchiriere apartament

Buna ziua,

Sunt cetatean strain, din afara UE si am inchiriat o locuinta pe o perioada determinata, respectiv 1 an, in localitatea Cluj-Napoca. In nov. 2012, expira contractul de inchiriere. Din 22 aug. 2012, cand m-am intors in Romania, nu am mai stat in locatia respectiva. Proprietarul, cetatean roman, m-a amenintat ca daca nu-i platesc chiria si inca 700 euro, imi va face probleme. Pe scurt: in timpul sesiunii de examene am avut o inundatie in apartament (fiind la subsol) si acesta s-a inundat (o teava de la baie s-a spart). Proprietarul a venit la mine si mi-a vorbit foarte urat. I-am spus ca voi suporta toate costurile, dar cu conditia sa fie acelasi tip de parchet, nu unul mai scump. In vacanta (timp de 2 luni), a locuit altcineva in apartamentul inchiriat de mine (am martori) si a adus muncitori sa schimbe parchetul (nu tot, asa cu pretindea, ci doar o mica parte). Imi trimitea zeci de mailuri si imi spunea sa-i trimit banii. I-am spus ca-i trimit, dar as dori sa vad facturile. A inceput sa ma ameninte ca ma va urmari si sa ma agrezeze verbal. I-am spus telefonic sa-mi rezilieze contractul, ca ma voi muta si ca vreau sa ne intalnim ca sa-i dau cheile. Via mail, mi-a spus ca sa nu-i mai dau 700 euro si ca ajung 250 euro. De 1 luna vreau sa ne vedem si sa-i inmanez cheile si banii de reparatie si sa-mi arate facturile. Mentionez ca apartamentul l-am renovat cu banii mei (zugravit, tapet). Am platit chiria inclusiv in luna august 2012.
Cum pot afla daca a reziliat contractul de inchiriere?
Ce cale legala exista pentru a-i inmana cheile, rezilia contractul si a scapa de acesta persoana?
Cel mai recent răspuns: simona20cj , utilizator 08:43, 2 Octombrie 2012
O notificare prin care sa il convocati la un executor judecatoresc pentru inmanarea cheilor, incheierea un proces verbal de consemnare al celor discutate la intalnire, notificare prin care sa si reziliati contractul.
In opinia mea, puteti sa ignorati toate pretentiile proprietarului pentru ca doar prin instanta va putea obtine obligarea dvs. la plata vreunei sume cu orice titlu si din experienta va pot spune ca proprietarii de apartamente nu doresc sa investeasca intr-un proces.
Va multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salutare, recent am locuit într-un apartament în chirie fără ... GeorgeG98 GeorgeG98 Salutare, recent am locuit într-un apartament în chirie fără contract. Proprietarul a refuzat să facem contract iar la toți le spuneau că sunt nepotul ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu vs evaziune fiscala (chirias vs prop) adryan_ss2 adryan_ss2 Buna ziua,ma confrunt cu o problema mai delicata si as dori daca se poate cateva pareri/raspunsuri din partea d'voastra. In urma cu 1 an am inchiriat un apart. ... (vezi toată discuția)
Proprietarul refuza restituirea garantei platita de chirias just.rain just.rain Buna seara, Pana acum 2 luni am locuit intr-un apartament, iar cand m-am mutat proprietarul a refuzat sa-mi inapoieze garantia, pe motiv ca ultima intretinere ... (vezi toată discuția)