avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Abuz grosolan, marca APIA
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Abuz grosolan, marca APIA

Buna ziua. As dori sa va expun un caz despre subventia la ha primita de la APIA'

- in 2008 mama mea, care detine 3 ha de teren arabil, a depus cerere de acordare a subventiei la ha.

-a primit subventia pe anii 2008, 2008, 2010.

- in 2011, datorita deteriorarii destul de grave a starii de sanatate, a mers la sediul APIA unde a solicitat anularea contractului deoarece nu mai poate continua si nu vrea sa primeasca niste bani pentru niste lucrari pe care nu le afectueaza. I s-a raspuns pe un ton categoric ca respectivul contract nu se poate anula, ca este incheiat pana in 2013. Dupa multe insistente i s-a dat o hartie sa o semneze ca renunta la plata subventiei.

-- acum cateva zile primeste o instiintare ca trebuie sa returneze banii primiti in campania agricola din 2009, la cateva zile mai primeste o hartie ca trebuie sa returneze banii si pe 2008.

- am vrut sa citesc cererea pe care a semnat-o in 2008, sa vad ce contine, ce obligatii are etc. insa mama mea mi-a spus ca nu a primit asa ceva in 2008

- intru pe situl APIA, gasesc cererea ( are 18 pagini) citesc tot ce scrie acolo si nu vad trecut acolo nicio obligatie de a returna banii retroactiv daca fermierul doreste sa renunte la contract.

Intrebare- are dreptul APIA sa ceara asa ceva? Adica, mama mea, corecta, solicita rezilierea contractului la inceputul campaniei agricole pe 2011 ca nu vrea sa primeasca niste bani necuveniti, drept rasplata este acum obligata sa plateasca retroactiv sume primite in 2008 si 2009, sume folosite in intretinerea culturilor????
In contract scrie ca fermierul se obliga sa respecte contractul timp de 5 ani, lucrul asta inseamna pentru APIA ca nimeni si nimic nu-l poate rezilia??? OK, si daca se intampla ca fermierul sa se imbolnaveasca si sa nu mai fie apt pentru a-si ingriji terenul? Este aberant sa spui ca, pentru asta, fermierul a primit niste sume necuvenite si trebuie sa le returneze.

Multumesc!

P.S. E foarte posibil sa primeasca hartie sa dea banii inapoi si pe 2010...

Ultima modificare: Luni, 1 Octombrie 2012
herdaflorin, utilizator
Cel mai recent răspuns: herdaflorin , utilizator 12:33, 5 Octombrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigii apia mihaela1972 mihaela1972 am urmatoarea problema: in 2013 am depus declaratia pe supraf la apia- am incasat in 2014 banii de subventie- la dosar era depus un contract de arenda in care ... (vezi toată discuția)
Sume subventionate de buget Petra_pe Petra_pe Buna seara, Daca poate cineva sa-mi dea un raspuns la problema mea, i-as fii foarte recunoscatoare: parintii mei, fiind de la tara, in fiecare an inchiriaza ... (vezi toată discuția)
Decesul titularului neaguroxana neaguroxana Buna ziua! Am si eu o intrebare in urma cu un an tatal meu a decedat. El avea o stana (cu oi, capre, vaci) si incheiase un contract cu cei de la APIA. Timp de ... (vezi toată discuția)