avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... iar probleme cu carnetul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

iar probleme cu carnetul de munca

buna ziua
firma la care lucrez refuza sa imi faca carnet de munca desi sunt angajat de peste 1 an cu contract individual de munca pe 5 ore pe zi. motivul este acela ca doar la 8 ore pe zi se face carnet de munca.

este adevarat? ce urmari pot fi in cazul in care nu mi se face carnet de munca desi am contract individual?

multe multumiri
Nu va mai stresati atat.Subscriu la ce a scris un antevorbitor, deci;nu va cere nimeni sa va completati dvs. carnetul de munca, mergeti si va cumparati dvs un carnet de munca, costa f. putin si rugati un functionar de la ITM sa vi-l completeze, in baza contractului de munca incheiet cu angajatorul.Myra
exista un departament juridic in cadrul ministerului muncii unde daca telefonati vorbiti cu o d-ra care va va explica ca NU exista posibilitatea neexistentei cartii de munca.

eu i-am spus cazul meu si mi-a repetat de citeva ori ca firma este absolut obligata prin lege sa faca carnet de munca pe linga un contract de munca, daca aceea este functia de baza

eu tot nu am aflat cum se pot face plingeri sau contestatii dar ma voi duce personal pina acolo sa voi afla toate posibilitatile legale de a face acest lucru

mersi pt raspunsuri

PS: printre "tipare clasice" de refuz: nu exista carti de munca de cumparat; mi s-a spus ca acesta este cel mai des intilnit pretext care este si complet eronat deoarece la ITM se gasesc carti de munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carnet de munca Dinush Dinush Daca nu am carnet de munca, mi se poate elibera o adeverinta de la ITM cu veniturile cumulate? daca imi cumpar un carnet de munca imi poate si trece ... (vezi toată discuția)
Cum se poate verifica vechimea de munca pana prezent???,stiut ... fecsketata1958@gmail.com fecsketata1958@gmail.com Cum se poate verifica vechimea de munca pana prezent???,Stiut faptul ca nu este deja carnet de munca si Romtelecom unde apartine dupa atatea schimbar ???,Este ... (vezi toată discuția)
Acte doveditoare vechime in munca ruxyradu ruxyradu Buna ziua, as dori sa stiu ce acte sunt necesare la pensionare pentru perioada de dupa desfiintarea cartilor de munca. (vezi toată discuția)