avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... consilier juridic
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

consilier juridic

Un avocat ce are un CI de avocat poate angaja un consilier juridic cu contract de colaborare ?
Statutul profesiei de avocat prevede in art. 186: - Toate formele de exercitare a profesiei pot angaja personal auxiliar. Este interzisa angajarea ca personal auxiliar a persoanelor cu studii juridice superioare.
Discutabil. Art 186 din Statut. Este interzisă angajarea ca personal auxiliar a persoanelor cu studii juridice superioare.
Nu stiu ce intelege Baroul prin personal auxiliar, cred ca cel mai bine ar fi sa se ceara un punct de vedere Baroului.
Da intr-adevar personal auxiliar ,dar consider ca acestea sunt posturile de secretar,casier,etc...

Consilierul juridic nu poate reprezenta firmain relatiile cu tertii?
Deci nu ar fi personal auxiliar.
Hmmm...CI nu este o firma, nu are personalitate juridica....ci doar SPRL are....e interpretabil :)
Nu, nu poate angaja sau colabora cu consilierul juridic in sensul expus de d-voastra.
Personalul auxiliar este format intr-adevar din secretara, contabil, IT-ist, femeie de serviciu, etc. si nici unul dintre acestia nu poate avea studii juridice, iar restul de personal angajat sau colaboratori numai avocati, stagiari, definitivi, societati de avocatura.
Ideea de baza este sa existe un soi de intrajutorare in interiorul "castei" si nicidecum sa fie folosite pentru acelasi gen de activitati persoane cu studii juridice la baza care nu au calitatea de avocat!

Alte discuții în legătură

Cu ce functie se poate angaja un absolvent de drept la o societate de avocati? Universul_tau Universul_tau Buna seara! Un absolvent de drept se poate angaja la o societate de avocati? Din cate am citit in statutul profesiei de avocat se mentioneaza la art. 186. - ... (vezi toată discuția)
2 intrebari pentru cunoscatori: ContSters6798 ContSters6798 Lucrez ca secretara intr-un Cabinet individual de avocat. De curand (o saptamana) am absolvit dreptul. Aud tot felul de zvonuri, cum ca absolventii de drept nu ... (vezi toată discuția)
Cabinet avocat- angajare jurist? leusan leusan Poate un cabinet individualde avocatura sa angajeze un jurist? (vezi toată discuția)