avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... consilier juridic
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

consilier juridic

Un avocat ce are un CI de avocat poate angaja un consilier juridic cu contract de colaborare ?
Aceasta este si opinia mea. Nu stiu daca formularea din Statut e cea mai fericita, dar cred ca intr-adevar dorinta a fost ca un avocat sa nu foloseasca in cadrul CI/SCPA/CA alta forma de organizare angajati absolventi de Drept.
Din acest punct de vedere, consilierul juridic nu poate reprezenta o entitate cu care nu are incheiat un contract de munca (restrictia din Legea CJ). Si din moment ce entitatii ii este interzis sa incheie contractul de munca, consecinta e ca un consilier juridic nu mai are cum sa reprezinte entitatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu ce functie se poate angaja un absolvent de drept la o societate de avocati? Universul_tau Universul_tau Buna seara! Un absolvent de drept se poate angaja la o societate de avocati? Din cate am citit in statutul profesiei de avocat se mentioneaza la art. 186. - ... (vezi toată discuția)
2 intrebari pentru cunoscatori: ContSters6798 ContSters6798 Lucrez ca secretara intr-un Cabinet individual de avocat. De curand (o saptamana) am absolvit dreptul. Aud tot felul de zvonuri, cum ca absolventii de drept nu ... (vezi toată discuția)
Cabinet avocat- angajare jurist? leusan leusan Poate un cabinet individualde avocatura sa angajeze un jurist? (vezi toată discuția)