avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna seara. Am si eu o problema, pe care va rog sa ma ajutati sa o rezolv. Bunica mea ,92 ani, are 2 copii (a mai ramas cu unul - mama - , unchiul meu a murit, fiind plecat in USA unde i-au ramas sotia si copii) si detine un imobil la curte, pe care i l-a vandut mamei mele, cu conditia contractuala de uzufruct viager. Pana la moartea bunicii mele, bunica este proprietar, apoi mama va deveni ea proprietar. Dupa decesul bunicii mele, succesiunea in cat timp se face? Am inteles ca exista penalitati financiare in cazul in care nu efectuezi succesiunea in termen de ..? zile. Daca exista acest contract de vanzare cumparare, mai poate veni cineva din familie cu pretentii asupra detinerii imobilului? Eu vreau ca bunica mea sa fie in viata pana la 1000 de ani, dar trebuie sa ma gandesc si la asemenea situatii. Va multumesc si astept raspuns. O seara buna.
Cel mai recent răspuns: suits , utilizator 19:03, 2 Octombrie 2012
Uzufructul se va stinge la moartea bunicii.
Imobilul este in proprietatea mamei (deci nu va face parte din masa succesorala).
Mai sunt si alte bnuri imobile?
Daca da, atunci succesiunea va trebui facuta in termen de 2 ani de la deces (pentru a evita plata impozitului de 1%. Nu exista penalitati).
Daca in urma decesului bunicii nu mai exista alte bunuri decat imobilul care l-a vandut mamei dvs, atunci nu mai aveti de ce face succesiunea, nemaiexistand bunuri care sa fie include in masa succesorala.
Imobilul este singurul bun. Nu sunt alte bunuri care pot intra la masa succesorala.Va multumesc mult pentru raspunsuri si ajutor. O seara buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct msavu msavu mama mea a stat in concubinaj cu un barbat .el i-a vandut ei apartamentul sau printr-un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager .Dupa 10 ani mama a ... (vezi toată discuția)
Situatie uzufruct viager in cazul in care exista 2 mostenitori? mihneaandrei mihneaandrei In cadrul familiei, exista 2 fii in linie de mostenitori in urma unui imobil detinut cu drept de uzufruct viager de catre mama acestora. Contractul de uzufruct ... (vezi toată discuția)
Legalitate contract vanzare-cumparare BogdanH BogdanH Buna seara, Incerc sa va expun cat mai succint problema mea, desi e destul de stufoasa, dar as avea nevoie de ceva sfaturi Tatal meu a decis ca sa isi ... (vezi toată discuția)