avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Magistrati luati la \\"misto\\". Va rog ajutor! ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Magistrati luati la "misto". Va rog ajutor! Problema deosebit de grava!

Am o problema cu iubitul meu ...

Povestea dateaza din 2000, cand a primit o bataie sora cu moartea, de la niste indivizi intr-un bar... deoarece respectivii au crezut ca s-ar fi uitat insistent la o fata. (el zice ca nu a avut nimic cu respectiva, si il cred pt. ca ea e o .... sta situri de videochat cred ca asta zice tot)

I-a dat in judecata, insa respectivii au castigat, venindu-si de martori unii altora.

Dosarul s-a finalizat abia in 2005, in defavoarea baiatului batut.

Baiatul care a primit bataie este acuma prietenul meu, si a ramas cu sentimente de ura atat fata de agresori cat si fata de politisti , procurori si judecatori, deoarece el crede ca a fost multa neimplicare si chiar s-ar fi aranjat cazul in defavoarea lui.

Cei 3 baieti sunt niste ..... ale societatii cu aere de smecherasi... iar de curand au primit bataie de la niste baieti mascati (doar ei stiu ce au facut, ca la politie nu sufla o vorba)

Unul dintre ei, este f. grav internat la spital la reanimare (sau resurcitare, ceva genul).

Politia, de curand s-a autosesizat si au inceput sa caute in spatele baiatului batut,si l-au luat fix pe prietenul meu la intrebari.

Prietenul meu, din dorinta de-al face pe adevaratul faptuitor scapat a luat fapta asupra lui, si a primit mandat de arestare de 29 de zile, dar ....dar... el s-a aflat in USA in momentul savarsirii faptei (s-a intamplat mai inainte de pasti sa fiu mai exacta). CU alte cuvinte s-a sacrificat pt. a-i scapa pe restul.

Nu m-am lasat nici eu, nici mama baiatului si cu ajutorul uni avocat am declarat recurs, si am prezentat judecatorului adevarul despre el... faptul ca a fost in USA. Atat judecatorii cat si procurorii au fost deosebit de nervosi, l-au trimit chiar la spital la psihiatrie... nu e nebun are doar o boala pe ei, la care nu vrea sa renunte cred ca femeile maritate stiu la ce ma refer... e tipic barbatesc; insa atata procuroarea cat si judecatoarea au fost femei ...


In cazul de fata poate pati ceva? sa-i puna dunga rosie in buletin, sau sa-l treaca in evidenta lor cu probleme?sau din punct de vedere legal poate pati ceva?

Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 22:37, 4 Octombrie 2012
Pentru declararea unei persoane ca fiind lipsita de discernamant, se sesizeaza o comisie din cadrul institutului de medicina legala ce efectueaza un examen/expertiza psihiatrica, doar ei pot decide discernamantul prietenului dvs. Mai degraba in locul dvs mi-as face griji pt infractiunea de fals in declaratii pe care prietenul dvs a comis-o, prev in art 292 Cp.
altii incearca sa fuga de justitie si el merge in directia inversa.cat discernamant poate sa aiba?daca are dovezi clare ca era in sua in momentul cand acei baieti au fost agresati atunci nu poate fi tras la raspundere (daca nu cumva i-a pus pe cei care l-au batut pe baiat sa face pe justitiarii).
In noul cod penal va fi infractiunea de "inducere in eroare a organelor judiciare" momentan ea nu exista... si nici nu cred ca cineva se va chinui pe infractiunea de fals, pt. ca nici fals in declaratii nu cred ca e. Politia/Parchetul trebuia sa stranga si alte probe, de multe ori altcineva i-a vina asupra lui... totusi , de la cine cunoastea micile detalii? cine i le-a zis?

PS: acuma daca chiar vrea sa se razbune, poate ;) zice ca l-au hartuit, lovit si amenintat la politie si i-au luat o declaratie pe care nu ar fi dat-o in "conditii normale". Zice doar ca i s-a luat declaratia sub imperiul unui imense emotii create de catre amenintarile celor din jur...etc...

totusi cine i-a dat detaliile faptei?
Ultima modificare: Marți, 2 Octombrie 2012
tinatina2, utilizator
I-as da dreptate si utilizatorului " porcului ", organele de cercetare penala l-ar putea acuza, bazandu-se pe probe, de complicitate sau instigare la respectiva infractiune. Acum eu ma intreb de ce cineva ar lua asupra sa infractiunea altei persoane daca nu ar cunoaste-o pe acea persoana.... Eu daca as ancheta respectivul dosar as avea mari suspiciuni cu privire la gradul de implicare a prietenului dvs chiar daca era in America, la urma urmei in ziua de azi daca platesti pe cineva poti sa faci orice si de la distanta, mai ales ca dvs sustineti ca prietenul dvs avea resentimente fata de cei agresati.
Fara aia prinsi m-as indoi ..., adica complicitatea si instigarea este cel mai greu de demonstrat, din aceasta cauza "capiii lumii" interlope nu pre ajung sa fie "inchisi" pt. crimele/infractiunile pe care le comandata.

Chiar daca ar fi pe bune, baiatul din USA poate zice "eu i-am zis sa-l bata nicidecum sa-l omoare" iar daca pt. lovire si alte violente nu exista "tentativa" deoarece nu s-ar putea aproxima nr. de ingrijiri medicale pot fi chiar 0 ... nu stiu.

Nu am intalnit nici o speta.

Cu alte cuvinte, dupa ce si-au primit portia de la prim procuror pt. ca omul a fost achitat, nu cred ca se risca ei si a doua oara.


Ultima modificare: Marți, 2 Octombrie 2012
tinatina2, utilizator

Alte discuții în legătură

Pot fi acuzata de instigare? nicoleta92 nicoleta92 In urma cu ceva timp mergeam pe strada cand un anumit individ s-a dat la mine in sensul ca mi s-a adresat nepoliticos m-a luat in brate i-am cerut sa ma lase ... (vezi toată discuția)
Acuzat de tentativa de omor calificat nevinovat burnei bebe burnei bebe in urma cu un an am avut o cearta cu un grup de tigani care s-au napustit asupra masinii mele cu bate si bolovani la care eu nu i-am bagat in seama dar au ... (vezi toată discuția)
Conflict soldat cu rani minore beaganea beaganea Buna ziua, As avea nevoie de o indrumare legala pentru fratele meu in varsta de 20 de ani care a participat activ la un conflict. Las mai jos povestea ... (vezi toată discuția)