Sunt persoana cu handicap gradul doi de invaliditate avand diagnosticul de parapareza spastica din nastere ,am 36 de ani si anul acesta am intrat in anul intai la master in cadrul facultatii de "Stiinte Economice".Mentionez ca tatal meu a decedat cand eu aveam 2 ani, ,in urma acestui fapt beneficiez de pensie de urmas.La inscrierea la master mi s-a spus ca voi beneficia de o bursa de studii care se acorda in baza invaliditatii pe care o am.As vrea sa stiu daca pot beneficia in continuare de pensia de urmas daca mi se va acorda aceasta bursa de studii.Din cate stiu am voie si la pensie si la bursa deoaree bursa nu este un venit realizat in campul muncii.Nu stiu daca informatia pe care o am este corecta de aceea am pus aceasta intrebare pe forum pentru a ma putea lamurii cu exactitate.Va multumesc pentru atentia acordata si va doresc o zi buna in continuare!
1. Conform Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice plata pensiei de urmas nu mai este conditionata de un anumit cuantum de venituri obtinute din prestarea unei munci, ea poate fi cumulata cu orice alt venit indiferent de sursa.
2. Asadar veti putea cumula pensia de urmas cu bursa de studii.
Pensia de urmas
auradany
Sunt persoana cu handicap gradul doi de invaliditate am 37 de ani si sunt studenta la Master anul doi.Pot beneficia de pensia de urmas in continuare daca mi se ... (vezi toată discuția)