avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rezilierea unilaterala a unui contract intre pfa si o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rezilierea unilaterala a unui contract intre pfa si o societate

in urma cu cateva luni am incheiat intre mine ca PFA si o societate, un acord de lucru. Ieri 1.10.2012 am primit din partea lor o notificare ca colaborarea noastra s-a incheiat la data de 17.09.2012. Din cate stiu eu nu este corecta din punct de vedere legal acea notificare, pt ca nu poti notifica azi , de exemplu, ca s-a incheiat colaborarea noastra in urma cu 2 saptamani......mai ales ca in acel acord de lucru, spune ca se poate rezilia unilateral, doar cu preaviz de 2 saptamani....Astept pareri, va multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:31, 2 Octombrie 2012
Denuntarea unilaterala in acest mod este nelegala, nefiind respectat contractul cel putin in ceea ce priveste terenul de preaviz.
Nu cunosc detaliile contractului pt a putea aprecia daca este posibila denuntarea unilatereala si in ce conditii.
Este posibil sa fie o eroare de redactare, in sensul ca au dorit ca incetarea colaborarii sa fie cu 17.10 si nu 17.09.
Luati legatura cu acestia si discutati situatia.
Daca nu se schimba nimic aveti dreptul la daune- interese fata de denuntarea nelegala si intempestiva a contractului.
va spun sigur ca s-au referit la data de 17.09, deoarece am avut discutii telefonice in care incercau sa ma sperie si sa aceept aceasta notificare. Iar in contract scrie clar , citez: prezentul contract inceteaza in unul din urmatoarele cazuri;......- unilateral, cu o notificare prealabila de 15 zile. Deci in mod corect, ar trebui sa primesc o notificare ca contractul se va incheia peste 15 zile de la primirea acestei notificari. Corect?
Incetarea contractului poate avea loc in 15 zile de la primirii notificarii cu privire la manifestarea de vointa in sensul incetarii, timp in care contractul este in vigoare in totalitate, ceea ce presupune indeplinirea obligatiilor de catre ambele parti.
Notificati-i si dvs in sensul ca intelegeti ca acest contract sa inceteze cu 15 octombrie, timp in care pretindeti sa isi indeplineasca obligatiile contractuale, inclusiv plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract intre pfa si o societate calista_me calista_me in urma cu cateva luni am incheiat intre mine ca PFA si o societate, un acord de lucru. Ieri 1.10.2012 am primit din partea lor o notificare ca colaborarea ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract inchiriere prin circa financiara fara prezenta chiriasului xemina xemina Am un contract de inchiriere la circa financiara incheiat intre mine si propietar ,spunetimi fara prezenta mea propietara poate rezilia contractul?Mentionez in ... (vezi toată discuția)
Notificare reziliere contract prestari servicii 3C_M_M 3C_M_M Buna ziua Astazi am primit prin FunCurier Notificarea rezilierii unui contract de Prestari Servicii din partea Beneficiarului. Va rog sa ma sfatuiti ... (vezi toată discuția)