avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... polita de asigurare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

polita de asigurare

Am o asigurare de viata facuta in urma cu 7 ani si acum, din pacate, din cauza problemelor financiare (am devenit somera) sunt in urma cu plata a doua rate.
Intrebarea mea este: in cazul in care nu-mi mai pot plati ratele pina la expirarea contractului (2019) in ce conditii imi pot rascumpara polita?
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 14:59, 2 Octombrie 2012
Daca veti studia acest tip de asigurare de viata, veti observa ca el isi va produce efectele doar in cazul producerii celor doua riscuri asigurate: riscul de deces si invaliditate ( acum, eu spun clauzele generale pe care le practica Asiguratorii in parteneriat cu bancile, fara a vedea efectiv ce fel de contract ati incheiat).
Asadar, acest tip de contract nu poate fi rascuparat, ca orice alta asigurare obisnuita de viata, unde se plateste pe fiecare luna/trimestru/an/sau o prima globala pe intreaga perioada asigurata, ci reprezinta doar o GARANTIE pentru banca, in cazul in care persoana asigurata nu ar mai putea plati ratele si creditul acordat ar ramane "descoperit" pe motive de sanatate sau, mai grav, din cauza decesului beneficiarului de credit.

Vedeti daca va incadrati in situatia prezentata, respectiv daca aveti o asigurare de viata care poate fi rascumparata in anumite conditii, pe care le veti descoperi dvs. insiva, daca veti lectura contractul incheiat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea de viata ContSters52476 ContSters52476 Sotul meu a avut o asigurare de viata care a expirat pe 23 septembrie 2009. In luna august a descoperit o tumoare cervicala care s-a dovedit a fi cancer si i-a ... (vezi toată discuția)
Asigurare de viata Dumymarius Dumymarius Buna ziua. Am si eu o probleme.Tatal meu a facut un imprumut la banca acum 5-6 ani,Banca respectiva la obligat sa faca o asigurare de viata la o firma \\"X\\" ... (vezi toată discuția)
Recuperare polita asigurare de viata la terminarea achitarii creditului forminte forminte Buna ziua, Am in derulare un credit pentru nevoi personale, iar la incheierea Contractului de credit pentru consum am platit contravaloarea unei polite de ... (vezi toată discuția)