Buna ziua!
Angajator am 2 contabili din care unul contabil sef.Vine un control si gaseste nereguli grave de corelatii intre diversele lucrari contabile.Ex.Nu a urmarit fisa pe platitor de la finante(contributiile la salarii)si s-au constatat diferente foarte mari,debitori vechi neurmariti si tot asa.In urma contrulului in afara de sumele si penalitatile de palta a fost aplicata si o amenda.Vreau sa-i desfac contractul de munca persoanei care este contabil sef si sa angajez o alta persoana.Exista baza legala in acest sens?
Daca abaterile constatate de control figurau in fisa postului, in urma unei cercetari disciplinare care sa stabileasca cui apartine vina pentru aceste abateri, se poate aplica o sanctiune disciplinara persoanei, sau persoanelor vinovate.
Potrivit art.247 (1) C.mun. angajatorul dispune de prerogativă disciplinară, având dreptul de a aplica, potrivit legii, sancţiuni disciplinare salariaţilor săi ori de câte ori constată că aceştia au săvârşit o abatere disciplinară.
De asemenea, se poate angaja si raspunderea patrimoniala a salariatului din cauz acareia s-a luat amenda.
Neindeplinirea corespunzatoare a atributiilor de serviciu constituie, parerea mea, o abatere disciplinara care poate atrage sanctionarea disciplinara a persoanei in cauza.
Concediere cu preaviz
SntK
Am fost concediat si trebuie sa ma mai duc 20 zile la munca , este dreptul meu , prin lege nu?
Ma intrebam daca , din moment ce sunt concediat deja , pot sa ... (vezi toată discuția)