avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere cu preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere cu preaviz

Am fost concediat si trebuie sa ma mai duc 20 zile la munca , este dreptul meu , prin lege nu?
Ma intrebam daca , din moment ce sunt concediat deja , pot sa imi mai faca ceva firma daca nu imi indeplinesc atributiile , nu cooperez sau ma comport urat cu superiorii? Pot sa imi anuleze cele 20 zile si sa ma trimita acasa mai repede?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:12, 13 Martie 2013
Cam greu de realizat asa ceva, dar nu imposibil ...

Potrivit art.247 alin.1 C.mun., angajatorul dispune de prerogativă disciplinară, având dreptul de a aplica, potrivit legii, sancţiuni disciplinare salariaţilor săi ori de câte ori constată că aceştia au săvârşit o abatere disciplinară.
Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele, astfel incat angajatorul si angajatul au aceleasi drepturi si obligatii asumate prin c.i.m. ... salariatului ii revin, printre altele, obligatia de a respecta disciplina muncii, iar angajatorul are ca drepturi : sa exercite controlul asupra modului de indeplinire a sarcinilor de serviciu, precum si sa constate savarsirea abaterilor disciplinare si sa aplice sanctiunile corespunzatoare, potrivit legii, contractului colectiv de munca aplicabil si regulamentului intern.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de concediere adry. adry. Are dreptul sa ma concedieze pentru abatere de la disciplina, fara un avertisment inainte? (vezi toată discuția)
Avertisment la locu de munca Crystyan18@yahoo.com Crystyan18@yahoo.com Poti sa iei avertisment pentru ca nu am purtat casca de protectie stiind ca nu mi sa dat in primire la echipamentul de protectie si al 2 avertisment l-am ... (vezi toată discuția)
Raspunderea pentru neemiterea bonurilor fiscale Ela87 Ela87 Buna ziua, sunt proprietara unui bar si as dori sa stiu daca pot trece in regulamentul de ordine interioara faptul ca ospatarii sunt obligati sa emita bonul ... (vezi toată discuția)