avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Avertisment scris
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Avertisment scris

Buna ziua,

va rog frumos sa-mi spuneti este legal a se da avertisment pt neindeplinirea sarcinilor de serviciu pe 6 luni?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:31, 13 Iulie 2015
Da, este legal.
Avertismentul reprezinta una din sanctiunile prevazute de codul muncii, ce poate fi aplicata angajatului de catre angajator pentru neindeplinirea anumitor obligatii sau indeplinirea defectuasa a acestora sau pentru abateri disciplinare.
Angajatorul dispune de prerogativă disciplinară, având dreptul de a aplica, potrivit legii, sancţiuni disciplinare salariaţilor săi ori de câte ori constată că aceştia au săvârşit o abatere disciplinară.

Prin urmare, angajatorul are posibilitatea sa sanctioneze orice fapta a unui salariat care constituie abatere disciplinara.

Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara agronom agronom In data 13.10.2009 am depus cerere de incetare a CIM cu acordul partilor (19.11.2009),in acest caz mai pot fi cercetat de comisia de disciplina pentru ... (vezi toată discuția)
Referat indisciplinar angajat papic papic Am un angajat cu probleme, care a facut abatere disciplinara in urma cu 2 luni, nu a efectuat anumite atributiuni primite de la un superior.Dupa ce a trecut 2 ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara adriantudor15 adriantudor15 Buna dimineata, Am fost cercetat disciplinar pe neindeplinirea sarcinilor de serviciu in luna mai, mi s-a stabilit sanctiunea adica diminuarea salarului cu ... (vezi toată discuția)