avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... problema recuperare acte
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

problema recuperare acte

Buna ziua.
Va rog daca se poate sa ma ajutati intr-o problema. In anul 1991 a fost infiintata firma x , avand 6 asociati, in 2002 firma a fost radiata datorita nemajorarii de capital social, la momentul radierii firma avea un singur asociat in schimb la Registrul comertului figureaza tot cu 6 asociati.
Problema este ca nu mai exista nici un act care sa dovedeasca ca acei asociati s.au retras din societate,toate actele firmei fiind ,,aruncate" de fosta contabila, singurul act pe care l.am gasit este un act aditional intocmit de un notar din care reiese ca dl. Y este asociat unic, as dori sa stiu daca in arhiva notarului ar putea exista vreun act care sa sustina cele scrise in actul aditional pe care l.a intocmit.Aceasta problema ma intereseaza intrucat pe firma aceasta a ramas inregistrata o suprafata de 100mp pe care nu o pot trece pe persoana fizica deoarece nu pot dovedi ca dl.Y era asociat unic la momentul radierii firmei.
Va rog daca puteti sa ma lamuriti unde ma pot adresa sa rezolv aceasta problema, va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 14:04, 2 Octombrie 2012
Daca exista un act aditional autentificat la notariat, atunci un exemplaral acelui act exista in arhiva notariatului respectiv. In urma cererii dvs veti putea primi un exemplar legalizat.
Insa pt a produce efecte, acel act aditional trebuia depus la registrul comertului.
In acel act aditional se schimba statutul firmei, capitalul social si obiectul de activitate si din el reiese ca domnul Y este actionar unic, ceilalti actionari au iesit din firma prin anii 93, nu stiu daca la vremea aceea modificarile la statut se inregistrau la Registrul comertului, cert este insa ca ele nu figureaza...de la notar am acest act original , ma intrebam insa daca el cand intocmeste un act aditional nu are la dosar un statut la firmei, sau daca acest act aditional se mai poate inegistra dupa ce a fost radiata firma.
1.Toate modificarile din societate se inregistrau inca din anul 1990.
2. Daca intr-adevar societatea a fost radiata cu alte inregistrari ca actionariat decat cele pe care le stiti d-voastra asta inseamna ca cineva nu a dus actele la registrul comertului sa le inregistreze.
3. Dupa radierea societatii nu se mai poate inregistra nimic.
4. In arhiva registrului comertului exista la dosarul firmei radiate toate documentele care au fost depuse acolo din momentul infiintarii si pana la radierea ei.
5. Nu stiu exact pe care lege a fost radiata societatea d-voastra, dar pe una din ele bunurile care apartineau societatii la momentul dizolvarii(din cauza neefectuarii operatiunii de majoare a capitalului social), bunurile reveneau statului roman. Apoi, in urma scandulurile rezultate a fost schimbata si urmatoarele dizolvari au lasat bunurile in patrimoniul asociatilor....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admisibilitate proba in contradictoriu cu orc pe legea 314. cascatu cascatu SRL cu asociat unic radiat in 2005/legea 314. asociatul unic are documentul in forma autentica care dovedeste ca si'a marit capitalul social inca din ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren IOAN EUGEN IERCOSAN IOAN EUGEN IERCOSAN buna, va rog sa ma sprijiniti in gasirea unei solutii la problema pe care o am: - in 2004 , firma cumpara un teren extravilan(2 parcele separate) cu ... (vezi toată discuția)
Srl care nu a majorat capitalul social , fara datorii , care a fost preluata de lichidator simonaforaus simonaforaus Buna seara , O societate comerciala (SRL) cu asociat unic , fara datorii , care nu a majorat capitalul social, a fost preluata de lichidator din data de ... (vezi toată discuția)