avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare functionar public la revenirea din concediu ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare functionar public la revenirea din concediu de maternitate

As dori un sfat legat de promovarea unui functionar public in grad profesional . Ultima promovare a fost in decembrie 2009 iar in anul 2011 a fost in concediu de maternitate 4 luni.
Legea spune ca ii trebuie vechime cel putin 3 ani in gradul professional din care promoveaza plus calificativul "bine" la evaluarea anuala in ultimii 2 ani calendaristici.
Eu cred ca trebuie sa astepte promovarea pana la implinirea 3 ani si 4 luni de la ultima promovare. Gresesc?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gana , utilizator 13:41, 18 Ianuarie 2013
de unde ati scos "ultimii 2 ani calendaristici!? in legea 188 nu e specificat acest lucru
(Art. 65. - (1) Examenul de promovare in gradul profesional se organizeaza de autoritatea sau institutia publica, cu avizul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, in limita functiilor publice rezervate promovarii, cu incadrarea in fondurile bugetare alocate.
(2) Pentru a participa la examenul de promovare in gradul profesional imediat superior celui detinut, functionarul public trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
a) sa aiba cel putin 4 ani vechime in gradul profesional al functiei publice din care promoveaza;
b) sa aiba cel putin 2 ani vechime in treapta de salarizare din care avanseaza;

c) sa fi obtinut cel putin calificativul "bine" la evaluarea performantelor individuale in ultimii 2 ani;

d) sa nu aiba in cazierul administrativ o sanctiune disciplinara neradiata in conditiile prezentei legi.
(3) Functionarii publici care nu indeplinesc conditiile de vechime prevazute pentru promovarea in gradul profesional imediat superior celui detinut pot participa la concursul organizat, in conditiile legii, in vederea promovarii rapide in functia publica.)

legea nr.188/1999, s-a modificat
"ART. 65
(1) Concursul sau examenul de promovare în gradul profesional se organizează de autoritatea sau instituţia publică, în limita funcţiilor publice rezervate promovării, cu încadrarea în fondurile bugetare alocate.
(2) Pentru a participa la concursul sau examenul de promovare în gradul profesional imediat superior celui deţinut, funcţionarul public trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
a) să aibă cel puţin 3 ani vechime în gradul profesional al funcţiei publice din care promovează;
b) *** Abrogată
c) să fi obţinut cel puţin calificativul "bine" la evaluarea anuală a performanţelor individuale în ultimii 2 ani calendaristici;
d) să nu aibă în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile prezentei legi.
(3) Funcţionarii publici care nu îndeplinesc condiţiile de vechime prevăzute pentru promovarea în gradul profesional imediat superior celui deţinut pot participa la concursul organizat, în condiţiile legii, în vederea promovării rapide în funcţia publică." :)
multumesc, am gresit eu. si totusi nu poti ingradi acesul la un concurs de grad, daca inainte de concediul de maternitate indeplineai toate conditiile. a venit bebe, contractul de munca s-a suspendat si implicit evaluarile s-au suspendat, deci se iau in calcul ultimele doua evaluari efectuate, altfel problema intra sub incidenta statutului functionarului public care stipuleaza despre aceasta interdictie ca fiind o abatere grava, fiind incadrata la sanctiuni disciplinare. deci o mama este pedepsita pentru ca a dat viata unui copil? aici e problema.

floryas te uiti in Legea 188 neactualizata. trepte de salarizare nu mai avem, iar cei 4 ani, s-au facut 3 intre timp
e drept...nimeni nu poate ingradi dreptul functionarului public la cariera...insa, pentru a putea participa la concursul de promovare, functionarul public trebuie sa indeplineasca niste conditii legale. pe principiul enuntat de dvs....un fp, in grad profesional asistent, isi poate suspenda raportul de serviciu, succesiv,ca sa mearga la capsuni in spania si cand revine la locul de munca, poate participa la concursul de promovare in gradul profesional superior, ca nivel maxim.acele criterii...cel putin la modul teoretic( ca practic, stim cu totii cum e, si io personal, n-am vazut pana amu vreun fp care sa nu fi promovat examenul) sunt puse acolo, tocmai pentru faptul ca se presupune ca fp, a trecut prin niste etape, a rezolvat un set de lucrari de o anumita complexitate, s-a "calit", si e gata sa urce mai sus. nu cred ca schimbatul scutecelor, are ceva in comun cu functia publica... :)

Alte discuții în legătură

Nelamuriri privind legea 188/1999 brescanu_cristi brescanu_cristi Buna ziua. Am nelamuriri privind Legea 188/1999 privind functionarii publici la art. 65 [i]\"(1) Concursul sau examenul de promovare în gradul profesional ... (vezi toată discuția)
Promovarea in grad dupa concediu crestere copil 2 ani GabriellaBroscaru GabriellaBroscaru Buna ziua!!! Am nascut in aprilie 2012 si am stat in concediu crestere copil 2 ani,pana in martie 2014. Conform legii,aceasta perioada se considera si ... (vezi toată discuția)
Promovare functionar public ancageorgeta ancageorgeta Sunt functionar public din anul 2010- inspector , grad profesional asistent, clasa de salarizare 32. Pot promova intr-un grad profesional superior in cursul ... (vezi toată discuția)