avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... calcul cic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

calcul cic

Buna ziua... Trebuie sa depun dosarul pentru concediul de cresterea si ingrijirea copilului si cei de la primarie nu au stiut sa imi raspunda la o intrebare... Stiu ca indemnizatia pentru acest concediu este 75% din media veniturilor nete pentru ultimeme 12 luni.. Intrebarea mea este daca aceste venituri nete care se iau in calcul sunt plafonate... de exemplu, intro luna am un venit net de 7000 lei..Se ia in calcul toata suma sau exista vreun plafon maxim?? stiu ca pentru calcului concediului pre si post natal exista un plafon maxim (pt 2011 este 8040 si pentru 2012 este 8400 lei, sper ca am retinut bine sumele). Va multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: medeeam78 , utilizator 13:13, 3 Octombrie 2012
Nu veniturile sunt plafonate ci indemnizatia...... In functie de optiunea dvs 1 an sau 2 ani veti putea primi maxim 3400 lei pana la 1 an sau 1200 pana la 2 ani.
"(2) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) lit. a) se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 1,2 ISR si nici mai mare de 6,8 ISR.
(3) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) lit. b) se stabileste in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 1,2 ISR si nici mai mare de 2,4 ISR.

Ultima modificare: Marți, 2 Octombrie 2012
leuca_luminita, utilizator
Indicatorul social de referinta (ISR), in vigoare = 500 lei.
Multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere a copilului Crisxtn Crisxtn buna ziua am o mare nelamurile in legatura cu cele doua variante legate de indemnizatia de crestere a copilului: daca aleg varianta un an plafonul a ramas ... (vezi toată discuția)
limitele indemnizatiei ccc, modificate de la 1 ianuarie 2012? adela05 adela05 In OUG 111/2010, la art. 2, alin. 2 si 3 se prevede ca limitele indemnizatiei sunt \"(2) indemnizatia se stabileste in cuantum de 75 % din media veniturilor ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil! IonutV21 IonutV21 Sotia mea lucreaza de 1 an si 8 luni, de putin timp i s-a prelungit contractul de munca pentru a 3 a oara pe perioada determinata,de data aceasta pentru ... (vezi toată discuția)