Buna ziua,am o problema delicata,si anume:
Am cumparat un autoturism second-hand cu plata cash de la o persoana fizica.Ulterior,aceasta persoana sa dovedit a fi un infractor,sustragand autoturismul vandut mie in aceeasi noapte din fata imobilului meu(avea mai multe randuri de chei).Pe scurt,a mai incercat inca o data punerea in vanzare a autoturismului,a fost depistat si arestat de Politia Furturi Auto.Masina gasita intacta,rechizitionata de catre Politie si parcata in curtea Furturi Auto.Acum,dupa ce am fost chemat la recunoasterea vizuala a faptasului,aflu cu stupoare ca nu pot
recupera masina deoarece este achizitionata in Leasing si pusa in urmarire ca si furata.Am fost sfatuit de catre Politie sa fac o cerere de restituire catre Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.Ce ma sfatuiti,ce sanse de recuperare macar a banilor(daca nu se poate autoturismul)am?
In conditiile mentionate recuperarea sumei avansate cu ocazia achizitionarii autoturismului o puteti realiza numai prin actiune in instanta impotriva vanzatorului
Avand in vedere aspectele legate de intentia si premeditarea evidenta a vanzatorul pentru prejudicierea intereselor cumparatorilor succesivi ai aceluiasi autoturism ,puteti promova si plangere penala la parchetul responsabil