avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general acte nedepuse
Discuție deschisă în Contabilitate în general

acte nedepuse

Buna ziua

Am aflat de curand ca ,contabilul pe care il aveam la firma mea nu a depus nici un act pe anul 2011
Ce se poate face in situatia asta ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 23:07, 3 Octombrie 2012
Sa le intocmiti si sa le depuneti.O sa aveti de platit si niste amenzi pentru nedepunere.
Ultima modificare: Marți, 2 Octombrie 2012
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Adresa MFP: Notificari urmate de Impunere din Oficiu


"Aducem in atentia operatorilor economici ca in cursul lunii octombrie 2012, Fiscul va initia procedurile de impunere din oficiu a impozitelor, taxelor si contributiilor datorate de agentii economici care nu si-au indeplinit obligatiile declarative, prevazute de Ordinul presedintelui ANAF nr. 3392/2011.

Masura vizeaza obligatiile declarative neindeplinite aferente ultimilor 5 ani, respectiv perioada de prescriptie fiscala.

Asumandu-ne rolul activ de informare a contribuabililor, in vederea pregatirii acestor operatiuni, in cursul lunii septembrie a fost luata masura informarii operatorilor economici aflati sub incidenta prevederilor legale invocate, fiind transmise in jur de 5.000 de notificari privind obligatiile declarative neindeplinite.

Solicitam operatorilor economici sa acorde importanta deosebita acestor notificari primite si sa se prezinte la organul fiscal competent pentru clarificarea situatiei fiscale.

Acelasi demers il asteptam si din partea agentilor economici care stiu ca au restante la indeplinirea obligatiilor declarative dar care, din diverse motive, nu au primit notificari in acest sens. Contribuabilii care detin certificat digital calificat isi pot verifica situatia fiscala accesand portalul ANAF, pagina declaratii electronice – Acces controlat la dosarul fiscal.

Este necesar sa avem o foarte buna colaborare cu agentii economici si sa gasim reactie din partea acestora pentru depunerea formularelor fiscale pe baza datelor din evidenta contabila.

In situatia in care obligatiile fiscale vor fi stabilite din oficiu, de catre Fisc, exista o perioada de 60 de zile de la primirea deciziei, in care agentii economici se pot prezenta la Administratiile Finantelor Publice pentru indeplinirea obligatiilor declarative, fiind anulata decizia de impunere din oficiu.

In caz contrar impunerea din oficiu ramane valabila, fapt insa nedorit de catre administratia fiscala si deloc benefic pentru contribuabili, care vor fi obligati la plata unor debite stabilite prin estimare, dupa regulile fiecarui impozit".

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anaf poate sa dea amenzi fara sa controleze contribuabilii?? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Firma mea a primit o amenda de la ANAF pentru depunerea cu intarziere a unei declaratii fiscale. Asta nu inseamna ca fapta a fost constatata in urma ... (vezi toată discuția)
Procedura de reactivare a unei firme declarata inactiva eliasav eliasav Care este procedura de reactivare a unei firme declarata inactiva? Dupa ce o firma declarata inactiva conform Ordinului ANAf nr 819/2008 mai trebuie sa ... (vezi toată discuția)