avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare pentru marfa delapidata de director.
Discuție deschisă în Executare silită

Executare pentru marfa delapidata de director.

Am o firma de comert cu materiale de constructii. Tatal meu a fost director si eu inca mai sint administrator. Pe el l-am dat afara, i-am desfacut contractul de munca.
Una din nemerniciile acestui individ denaturat cu pretentii de tata este urmatoarea:
Pe perioada cit a fost director a achizitionat de la un mare distribuitor materiale de constructii in valoare de cam 1 miliard lei vechi. A facturat marfa pe firma mea, insa marfa nu a ajuns niciodata la destinatie. S-a "evaporat" pe drumul de la furnizor. Mai pe sleau a vindut-o si a luat el banii.
Furnizor lui, de la care si eu luam marfa in mod regulat, l-a pasuit cam 6 luni cu plata pe baza unor angjamente luate de el in scris cum ca o sa plateasca, angajamente date in numele firmei mele.
Acum furnizorul a trecut la executarea firmei mele pe baza unui BO de tip vechi emis de tatal meu in data de 15.10 neinvestit cu formula executorie. Direct somatie si propriere pe conturi. Insa tatal meu, care a semnat acel BO nu mai era angajatul meu de 15 zile. Deci el nu avea cum sa reprezinte firma si cred eu ca acel BO, pe baza caruia sint executat, poate fi contestat. In plus, delegatul care a ridicat marfa nu era angajatul meu si nici nu avea delegatie de la mine. Facturile emise de furnizor nu poarta stampila de primire a firmei mele, ci doar semnatura delegatului, care nu era angajatul meu, repet.
Deja mi-au blocat 150 milioane in cont si nu stiu ce sa fac. Nu am de unde sa dau toti banii deodata, furnizorul respectiv a refuzat propunerea mea de a plati in rate ca sa nu il implic pe taica-miu intr-o chestiune cu iz penal.
Nu stiu ce sa fac, sa fac luni contestatie sau nu?
Nu am de unde sa dau banii decit in rate si nu as vrea sa nu mai pot lucra cu banca sau sa-mi puna sechestru pe marfa sau masini.
Multumesc anticipat pentru timpul si efortul acordat!
Ultima modificare: Duminică, 11 Iulie 2010
Ahile75, utilizator

Alte discuții în legătură

Datorie catre furnizor materiale NASTASE ADRIAN NASTASE ADRIAN Am si eu o problema!In luna august 2008 am lasat un B.O tip vechi in alb la o firma de unde luam materiale.Am acitat sumele ce le-am datorat si nu a mai fost ... (vezi toată discuția)
Datorie sau... cercetas cercetas Buna ziua, Cazul pe care vreau sa il supun atentiei dvs este urmatorul: in luna mai a.c. am primit o oferta comerciala de la o firma pentru materiale ... (vezi toată discuția)
Probleme bilet la ordin Lizas Lizas Buna ziua! Am o mare problema. Acum un an am dat un bilet la ordin unui furnizor de materiale, cu termen de o luna. Am avut probleme foarte mari si nu am ... (vezi toată discuția)