avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poate veti ajunge in situatia asta .... va rog mai ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poate veti ajunge in situatia asta .... va rog mai multe raspunsuri

1) Imediat dupa incetarea contractului de munca un fost salariat nu mai beneficiaza de spitalizare gratuita ??? Toate drepturile ce decurg din asigurarile de sanatate inceteaza ??

2) Exista posibilitatea platirii asigurarii de sanatate pe o luna sau doua sau altfel decat prin retinerile din salariu??

Va rog dc puteti sa-mi spuneti conform caror legi sunt posibile sau nu cele de mai sus . Mutumesc .

Cel mai recent răspuns: gabdyd , utilizator 00:43, 3 Februarie 2005
Bineinteles ca poti sa iti inchei si o asigurare de sanatate si in afara salariului.Poti plati lunar aceasta asigurare ca si cand ai fi salariat,si beneficiezi de spitalizare gratuita si asa mai departe,Studentii cum crezi ca fac,spre exemplu?!
Am raspuns mai jos.
Multumesc frumos.
Si eu am fost nevoita sa-mi platesc asigurarea de sanatate la Casa de asigurari pentru a beneficia de spitalizare gratuita( in noiembrie 2004). Nu e nici o problema daca nu mai esti salariat(a), se pot plati lunar, si chiar ar fi indicat sa existe o continuitate in plata acestora (cel putin pe 3 ani in urma). Eu nu le aveam platite de ceva timp si am crezut ca scap daca le platesc doar pe luna in curs dar n-a fost asa, am fost nevoita sa le platesc retroactiv ca sa ma continuitate 3 ani.Asa mi-au spus de la Casa de asigurari de sanatate. Se poate scapa mai ieftin daca se duce o dovada cum ca cineva din familie( parinti, bunici) detin pamant agricol.Se face o reducere pe considerentul ca ajunti la munca acelui pamant.Tot ei mi-au spus si chiar am platit mai putin.
In concluzie cel mai bine ar fi sa te duci la Casa de asigurari si totul se rezolva. MULTA SANATATE
exista posibilitatea platii asigurarii de sanatate benevol, personal la casa de sanatate, ti se va elibera chitanta.
este vorba practic de un contract de asigurare de sanatate.
studentii beneficiaza de spitalizare gratuita pt ca sunt studenti iar legea le da aceasta acest beneficiu, nu pt ca platesc asigurare separat.
drepturile ce decurg din asigurarile de sanatate inceteaza numai daca nu cumva se dovedeste ca boala in cauza a survenit in timp ce erai asigurat. Oricum depinde de la caz la caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurari sociale de sanatate-dupa incetarea contractului de munca 1) Imediat dupa incetarea contractului de munca un fost salariat nu mai beneficiaza de spitalizare gratuita ??? Toate drepturile ce decurg din asigurarile de ... (vezi toată discuția)
Gravida si studenta AndreeaCatalina AndreeaCatalina Buna ziua! Am si eu nevoie de un raspuns cat mai rapid va rog. Sunt insarcinata in 9 luni si cateva zile. Intrebarea mea e : Beneficiez de spitalizare gratuita ... (vezi toată discuția)
Incetare realizare venituri din munca de catre studenti andreea1mihai andreea1mihai Buna ziua, In mod normal un student ce are mai putin de 26 de ani beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei, daca nu realizeaza venituri din munca. ... (vezi toată discuția)