avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drept de munca in germania
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drept de munca in germania

Buna ziua. Daca merg in germania si sunt angajat pentru prima data, am un termen maxim de munca pe an , sau pot munci tot anul, daca angajatorul doreste asta? Stiu ca inainte erai obligat sa muncesti max 3 luni pe an , iar mai apoi, max 6 luni pe an. Multumesc si astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:59, 2 Octombrie 2012
1. Pentru Germania , nu mai este nevoie de permisul de muncă obligatoriu pentru următoarele categorii:
- absolvenţii de facultate care solicită un loc de muncă corespunzător pregătirii lor;
- persoanele care vor începe o pregătire profesională într-o întreprindere şi
- persoanele care accesează locuri de muncă sezoniere.

2. De la 1 ianuarie 2012, angajarea de agricultori, silvicultori şi grădinari români şi bulgari se va face fără permis de muncă. Durata angajării sezonierilor români şi bulgari nu poate depăşi însă 6 luni într-un an calendaristic.

3. Pentru românii care nu se încadrează într-una din cele trei categorii de personal menţionate – şi exceptate de la obţinerea permisului de muncă din 2012 – se menţine necesitatea obţinerii permisului de muncă, până la data limită de 1 ianuarie 2014.
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de a lucra in uniunea europeana theo28 theo28 Buna seara am si eu o intrebare: daca sunt cetatean european, de ce nu am dreptul sa lucrez ,cu carte de munca in Germania decat dupa 3 luni? Am fost acolo mi ... (vezi toată discuția)
Interdictii lucratori romani in spatiul ue Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Exista inca restrictii pentru lucratori romani in UE? in anumite tari sau in anumite domenii? Societatea la care lucrez a \"delegat\" niste ... (vezi toată discuția)
Cum primesc permis de munca in germania? petry123 petry123 Buna ziua la toata lumea. as avea cateva nedumeriri cu privire la obtinerea permisului de munca in Germania. Am sa va explic situatia mea ca sa intelegeti cum ... (vezi toată discuția)