avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul de a lucra in Uniunea Europeana
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul de a lucra in Uniunea Europeana

Buna seara am si eu o intrebare: daca sunt cetatean european, de ce nu am dreptul sa lucrez ,cu carte de munca in Germania decat dupa 3 luni? Am fost acolo mi am depus actele,adica le am trimis la Boon si mi au dat raspuns, ca doar dupa 3 luni pot lucra cu carte de munca. MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: theo28 , utilizator 13:44, 26 Octombrie 2012
Cred ca ati inteles gresit. Aveti dreptul de a lucra din momentul in care ati ajuns in Germania, cu conditia sa fiti calificat, pentru persoanele necalificate inca există restrictie pentru accesul la piata muncii, conform prevederilor tratatului de aderare la UE a Romaniei.

Conform legislatiei europene, in primele trei luni de la sosirea in statul UE sunteti considerat turist, dupa aceea sunteti considerat rezident. Pentru a scurta aceste trei luni, trebuie sa va inregistrati la autoritatea locala, pentru a obtine un certificat de inregistrare pentru cetatenii UE. Din momentul in care aveti certificatul de inregistrare aveti toate drepturile unui rezident cetatean UE

Buna dimineata, da eu am trimis,impreuna cu contractul de munca si acea inregistrare(amaldig; nu stiu daca am sc bine) dar cum am mai spus am primt raspuns ca nu pot lucra doar dupa 3 luni. SI in aceea scrisoara au mai specifcat ca Romania este in clasa a3a,pt ca noi romani si bulgari am fost ultimi care am intrat in UE. sincer m am simtit fff umilita adica noi ramani nu suntem egali cu germanii???) CE pot face in acest caz?
am uitat sa specific un lucru,sunt casatorita cu un cetatean turc, suntem familie cu un copil,crede ti ca din aceasta cauza ni s a spus ca doar dupa 3 luni avem dreptul la lucru?
Vom fi egali cu germanii din 1 ian. 2014. Sunteti calificata in domeniul in care aveti contractul de munca?
Nu, nu am diploma de ajutor de bucatar sau menajera.Deocamdata doar asa ceva pot lucra pentru ca nu stiu bine limba germana. Exista calificare ca si menajera sau ajutor de bucatar? Pentru ca nu am avut calificare si nu am trimis si dipioma de aceea nu ne a dat voie sa lucram?

Alte discuții în legătură

Munca la negru in germania RoXy_11 RoXy_11 buna ziua! am cautat date despre munca la negru si am gasit aceasta pagina, pot sa spun ca sunt intr-o situatie similara daca nu si mai rau pentru ca am creat ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere obtinut in romania cu rezidenta in germania almeueumie almeueumie Buna,ma numesc Gabriel si sunt nascut in Sibiu.Am cateva probleme la care nu gasesc raspunsuri.In anul 2011 m-am angajat (temporar sau sezonier,nu cunosc exact ... (vezi toată discuția)
Cum primesc permis de munca in germania? petry123 petry123 Buna ziua la toata lumea. as avea cateva nedumeriri cu privire la obtinerea permisului de munca in Germania. Am sa va explic situatia mea ca sa intelegeti cum ... (vezi toată discuția)