avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... valoare taxa de timbru succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

valoare taxa de timbru succesiune

Reclamantul este fiul celui decedat. Acesta a cumparat in timpul vietii cu sotia sa (mama vitrega a reclamantului) o garsoniera pe care o estimeaza reclamantul la o valoare de 50.000 lei. Taxa de 3 % se calclueaza la aceasta valoare sau la 1/2 din garsoniera, care, practic, va intra in discutie?
Taxa de timbru se calculeaza la intreaga valoare si se achita de reclamant.

Ulterior, dupa ce se judeca, se va calcula cat se cuvine taxa de timbru fiecareia dintre parti proportional cu cota atribuita, urmand ca cel ce a achitat taxa de timbru integral sa recupereze de la parat cota respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune- taxa judiciara de timbru/nelamuriri mariana2525 mariana2525 Buna ziua Am 3 intrebari cu care va rog sa ma ajutati: 1. La partaj s-a atribuit bunul 20%-80% insa reclamantul a cerut 90% si a platit taxa timbru 100% ... (vezi toată discuția)
Succesiune după tata, recăsătorit la data decesului: cota mea din bunurile mobile este aceeași cu cea din bunurile imobile, sau pot invoca aportul lui din timpul căsătoriei? Smartliv Smartliv Buna ziua. Tatal meu a decedat. La momentul decesului era casatorit. Eu sunt fiul lui , singurul descendent. Cota bunurilor imobile o stiu , dar a celor mobile ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral Laurentiu_Andronic Laurentiu_Andronic Speta pe scurt: 4 persoane implicate - cel decedat (a carui mostenire se dezbate), fiul lui dintr-o casatorie anterioara, sotia actuala a decedatului si mama ... (vezi toată discuția)