avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie creștere copil !
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie creștere copil !

Buna ziua ! Sunt angajata din data de 15 Iunie 2012 ,urmează sa nasc aproximativ in data de 8 Iunie 2013. Îmi puteți spune dacă beneficiez de indemnizatie? Ce se întâmpla dacă nasc mai devreme de aceasta data? Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: AuraNicoleta73 , utilizator 22:04, 2 Octombrie 2012
1. Cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC sunt: iulie 2012 - iunie 2013.

2. Asadar veti beneficia de indemnizatie pentru CCC, chiar daca veti naste in luna mai 2013.

3. Si daca veti naste prematur (inainte de termen) tot veti beneficia de indemnizatie pentru CCC deoarece OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune:

Art.4
...
(4) In situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen, perioada prevazuta la art. 2 alin. (1) se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.

Va multumesc frumos ptr.raspuns ! M-ați făcut foarte fericita ! Va doresc o seara buna !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere a copilului Giany86 Giany86 Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in privinta unui aspect. Am terminat anul trecut Facultata de Litere, dupa care am mers la examenul de titularizare in urma ... (vezi toată discuția)
Dreptul la indemnizatie crestere copil Giorgia74 Giorgia74 Buna ziua, intrebarea mea este daca am dreptul la Indemnizatia de crestere a copilului daca in perioada Martie-Mai 2012 am fost in concediu fara plata din ... (vezi toată discuția)
Despre indemnizatie ccc simonaoti simonaoti Buna ziua, mam angajat in 27 septembrie 2011 in 7 iunie am nascut ,la 37 de saptamani la alea 12 luni pt indemnizatie se pune si concediu prenatal si posnatal ... (vezi toată discuția)