avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire?

Tata a mostenit de la mamaia o casa PLUS un teren de 200mp.in prezent traieste cu o femeie in concubinaj,care la randul ei a investit in casa si a si modernizat-o.tata intentioneaza sa se recasatoreasca cu ea.intrebarea mea este.Daca tata se recasatoreste eu mai am un drept asupra acelei case?dar sotia ei?daca da cat mai exact?dar fiica viitoarei sotii...ar avea vreun drept asupra mostenirii?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 17:06, 2 Octombrie 2012
buurile mostenite sunt bunuri propii . asta nu inseman ca nu poate gasi o posibilitate sa ii dea un drept. daca nu face nimic ea va avea drept 1/4 ca sotie supravietuitoare , de baza la care se mai poate adauga ce demonstraza ca adus in plus ca valoare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire si cota parte. hdanny hdanny Socrul si soacra mea detin doua proprietati. Un apartament si o casa. Soacra a decedat. Socrul meu vrea sa deschida succesiunea. Sotia mea mai are o sora. ... (vezi toată discuția)
Dreptul la casa parinteasca mirela1980 mirela1980 Buna,dupa moartea mamei mele tata se recasatoreste si locuiesc in casa noastra parinteasca...ce drepturi vom avea noi copii si ce drepturi va avea acea ... (vezi toată discuția)
Mostenire karina2010 karina2010 Buna ziua.Mama a decedat in luna octombrie 2009. Am ramas tata si 3 surori toate majore.Dupa decesul mamei, tata traieste in concubinaj cu o femeie in casa ... (vezi toată discuția)